1,8 млн штрафу за товар з рф: Волинська митниця виграла судову справу

  • Головна
  • НОВИНИ
  • 1,8 млн штрафу за товар з рф: Волинська митниця виграла судову справу
image
Назар Тарадюк / 20.09.2023 / 0 Коментарів

Волинська митниця у суді довела правомірність своїх дій щодо вилученого нею товару російського виробництва.

Волинський апеляційний суд поставив крапку у процесі, залишивши без задоволення скаргу підприємства. Товариство визнане винним у вчиненні правопорушення, передбаченого ч. 1 статті 483 Митного кодексу України. На нього наклали стягнення у вигляді штрафу в розмірі понад 1,8 млн грн з конфіскацією в дохід держави усього спірного товару, - інформують на сторінці митниці.

Ця справа розпочалася у квітні цього року на митному посту "Устилуг". До митного оформлення подали товаросупровідні документи на імпорт програмно-апаратних комплексів інтеграції, мережевих ІР контроллерів, турнікетів, наборів карт програмування, силіконових браслетів та іншої специфічної техніки загальною вартістю понад 45 тисяч Євро (понад 1,8 млн грн за курсом НБУ). Товар слідував від чеського відправника до українського покупця. Країною - виробником значився Китай, у чому волинські митники засумнівались.

У результаті повного митного огляду на пакуванні товару виявили маркування, згідно з яким виробниками техніки є підприємства російської федерації з Москви, Кірова, Санкт-Петербурга та інших міст агресора. Тоді, у зв’язку з поданням документів, що містять неправдиві відомості про країну походження товару, склали протокол про порушення митних правил. Товар - тимчасово вилучили на склад митниці.

Після завершення провадження матеріали справи передали на розгляд суду. У липні Любомльський районний суд Волинської області виніс рішення, яким підприємство визнали винним та наклали стягнення. Рішенням Волинського апеляційного суду від 11 вересня 2023 року апеляційну скаргу підприємства залишили без задоволення, а рішення першої інстанції - без змін.

Нагадаємо, що постановою КМУ від 30.12.2015 № 1147 визначений перелік товарів походженням з російської федерації, заборонений до ввезення в Україну, а з 9 квітня 2022 року відповідно до постанови КМУ № 426 діє заборона на імпорт в Україну товарів з російської федерації.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *