2 роки за підтримку росії: зрадник України оскаржує вирок луцького суду

  • Головна
  • НОВИНИ
  • 2 роки за підтримку росії: зрадник України оскаржує вирок луцького суду
image
Еля Коротинська / 08.08.2022 / 0 Коментарів

Чоловік, якого судили в Луцьку за заклики до повалення конституційного ладу та підтримку військового вторгнення в Україну – подав апеляцію і намагається уникнути покарання. Про це стало відомо з ухвали Волинського апеляційного суду.

Наприкінці червня Луцький міськрайонний суд оголосив вирок чоловіку за скоєння кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 436-2, ч. 2 ст. 109 КК України – 2 роки позбавлення волі. Згідно з інформацією розміщеною на сайті Судова влада, обвинуваченим виявився Жовнірович Сергій Владиславович, непрацюючий та неодружений уродженець Києва.

Він сповідуючи ідеї військово-політичного керівництва російської федерації щодо політичної, ідеологічної, національної нетерпимості та ненависті до української нації та державності, підтримуючи антиукраїнські рухи, спрямовані на відокремлення від України частини її території та населення поширював у соціальних мережах матеріали, у яких міститься виправдовування та визнання правомірною збройну агресію російської федерації проти України.

Як встановили слідчі, усі дописи і коментарі в соцмережах він розміщував, перебуваючи у с. Світязь Ковельського району.

«Молюсь за братский народ Россию, Украину, Белорусь. За наших дедов которые освободили от фашистов, ну ничего мы их добьем. Вразуми Господи националистов»

«Так скажи своим нацикам пусть не ставят танки возле школы, больницы, роддомов, пусть не прячутся за мирными жителями, сцикуны нацики пусть выйдут в поле, но им страшно их уничтожат!».

«Не позволит нацыкам переписати историю, наши деды не зря воевали за нас от фашистов!z.v.»,

«РФ уберет фашистский режим Зеленского, и мы будем помнить наших дедов, которые погибли защищая от фашистов нас и вас!!!! то что думает об этом США мне наплевать. Главное результат, планы Европы и США обломались.»,

«Русские победят фашистов в Украине, и остануться нормальне украинцы без ненависти к России»,

Також чоловік розповсюджував матеріали, що містять публічні заклики до насильницької зміни конституційного ладу.

 «Здайся Зеля не мучяй людей, националюга, тебе сказали сложи оружие, никто не пострадает, сам виноват!».

Чоловіка затримали 16 травня 2022 року і порушили проти нього кримінальне провадження. Зібравши всі необхідні докази слідчі направили справу до суду. Чоловік свою вину визнав повністю та розкаявся.

Проте, суддя Олеся Калькова визнала Сергія Жовніровича винним у скоєнні злочинів і присудила 2 роки позбавлення волі.

Також він ще має сплатити 5633 грн за залучення експерта для проведення судової лінгвістичної експертизи.

Попри те, що чоловік визнав свою вину у суді – йому не припало до вподоби таке покарання. Тож він подав до суду апеляцію. Засідання заплановане на 13 вересня 2022 р.

 

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *