56 людей загинули: рашисти з танка розстріляли будинок для літніх людей

  • Головна
  • НОВИНИ
  • 56 людей загинули: рашисти з танка розстріляли будинок для літніх людей
image
Оля Коновалова / 10.07.2022 / 0 Коментарів

Днями стали відомі деталі ще одного військового злочину, який скоїла російська армія в Україні – у березні рашисти розстріляли з танка 56 мешканців будинку для літніх людей, що у Кремінній на Луганщині.

Про це повідомила Луганська обласна військова адміністрація.

«Днями, через чотири місяці після трагедії, провина за яку цілковито лежить на рашистах, у Луганську влаштували демонстративне поховання 31 жертви обстрілу Кремінського будинку для людей похилого віку. Чому в Луганську? Щоб ніхто зі свідків подій раптом не потрапив на кладовище і не розказав правду», - йдеться в повідомленні.

Аби представити винними у загибелі українських бійців, загарбники відключили українських мобільний зв’язок та будь-яке телебачення, крім російського. Але мешканці Кремінної пам’ятають, як 11 березня російські танкісти впритул розстріляли будинок для літніх людей.

росіяни просто підігнали танк, поставили його навпроти будинку і почали стріляти, доки не вбили усіх. Дістатися до місця трагедії тоді було неможливо – територію захопили загарбники. Евакуаційний коридор ворог не надав ані до розстрілу, ані після.

56 осіб, які доживали свій вік у цьому закладі, загинули на місці.

На щастя, всім іншим пацієнтам з подібних закладів у Луганській області життя врятували, перемістивши їх у безпечні регіони України.

Наразі росіяни згадали про свій злочин і намагаються приховати правду. Окупанти кажуть, що нібито українські військові використовували стареньких в якості живого щита. Але ж про жертви з боку наших бійців росіяни не повідомляють, оскільки їх там не було. А зараз не полишають спроби списати свою провину хоча б в очах місцевого населення.

Адже це ворог цинічно розстріляв заклад разом із підопічними.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *