700 грн за таксі: у кілька сіл під Луцьком не курсують автобуси

  • Головна
  • НОВИНИ
  • 700 грн за таксі: у кілька сіл під Луцьком не курсують автобуси
image
Назар Тарадюк / 26.02.2024 / 0 Коментарів

Жителі декількох сіл Торчинської громади в один день виявилися відрізаними від лікарні, аптеки й ринку, адже, автобус, який щодня сполучав села із Торчином та Луцьком, – три місяці тому просто перестав їздити. 

Тому мешканці платять 700 гривень за таксі, йдуть годинами пішака, або прокидаються о п'ятій ранку, аби знайти добродія на машині, - йдеться у сюжеті 12 каналу.

Це жителі Воютина та сусідніх сіл Скірче та Гать. 21 листопада до їхніх та ще декількох сіл Торчинської громади перестав їздити автобус "Луцьк-Бережанка".

Серед селян пані Людмила - мама померлого військовослужбовця. Жінка досі не може оговтатися від смерті сина, та попри біль в душі мусить опанувати себе й працювати, бо після втрати дитини й годувальника лишилася зовсім сама.

Автобус "Луцьк-Бережанка" мав 4 рейси в день.

"Дуже зручний маршрут був "Луцьк-Бережанка", бо я сідала в Гаті, сідала без десяти сім і встигала на роботу навіть на вісім годин. Всі, хто їхав, встигали на роботу", - зазначила пані Людмила.

Людям пояснили: причин дві - розбиті дороги і нерентабельність. Буцімто новий 58 маршрут "Луцьк-Сьомаки" відібрав в автобуса на Бережанку добру частину пасажирів. 

У Волинській ОВА пояснили: перевізник відмовився від маршруту не лише через малу кількість пасажирів.

"Транспортний засіб перестав їздити у зв'язку з тим, що на території територіальної громади дуже погані дороги", - начальник відділу транспорту Волинської ОВА Назар Романюк.

Дороги на Воютин, Гать та Скірче дійсно в жахливому стані. І ремонтувати їх, каже голова громади, поки не збираються.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *