«95 Квартал» спаплюжив пісню Хурсенка та порушив авторське право

  • Головна
  • НОВИНИ
  • «95 Квартал» спаплюжив пісню Хурсенка та порушив авторське право
image
Назар Тарадюк / 03.01.2024 / 1 Коментарів

У новорічну ніч «95 Квартал» переспівав легендарну пісню «Соколята» В'ячеслава Хурсенка і назвав її «Піснею дружини Пса Патрона». 

Звучать принизливі слова щодо деяких політиків, «зростають рік без батька песенята», чимало вульгарних фраз, нецензурна лексика. У мережі з'явилось чимало обурень щодо того, як «95 Квартал» спаплюжив пам'ять про великого музиканта та його пісню, яка розповідає про щиру батьківську любов. Серед них і співачка Марія Хурсенко, донька співака, - пише «Район. Культура».

Крім того, що вона обурена спаплюженням твору та пам'яті її батька, вона звернулась і до представників Агенції з авторських прав та суміжних прав та Валерія Харчишина щодо незаконного використання авторської пісні. 

«Чекаю ваших радикальних дій, і цього чекатиме суспільство...», – заявила жінка.

Співачка не розуміє, як можна поєднати таке із історичним твором і стежитиме за перебігом подій.

«Не хочу, щоб ця бруднота була у мене на сторінці, але багато з вас подумали, що я давала дозвіл на це цілковите знецінення і спотворення пісні. Я звичайно розумію, що зараз нам всім не до гумору. Але це зовсім і не смішно... Виконує вона, а соромно мені. Соромно, що до такого низького рівня опустили нашу гумористичну культуру... Стільки негативних відгуків про це незаконне використання я отримала, що всіх тепер буде цікавити подальше розгортання подій. А для вас тут і доказ, і порушення цілого пункту Закону. Для вас це має бути діло принципу», – заявила Марія Хурсенко.

Скандальний епізод можна побачити у відео з 2:18.

Друг і колега В'ячеслава Хурсенка Анатолій Говорадло теж не зміг змовчати.

«Щойно послухав «Соколята» Слави Хурсенка, яку у..обки з 95-го кварталу переробили на пісню про пса Патрона. Якими ж потрібно бути недоумками! Замість того щоб в Новорічну ніч дати людям насолодитися піснями які стали класикою, які піднімають наш дух і роблять нас сильнішими, згуртовуючи в єдину націю, це квартальне бидло продовжує принижувати українців і ліпити з них образ безмозглих малоросів!» – обурений музикант.

В'ячеслав Хурсенко написав пісню «Соколята» для друга Василя Зінкевича. Тоді, ще молодий співак, був дуже вражений, як метр естради піклується сам, без дружини, про двох синів. Надихнувшись батьківською любов'ю, Хурсенко написав пісню «Соколята» для Зінкевича. 

Але все ж композиція стала хітом самого автора. Саме вона тоді зробила з молодого волинського співака зірку української естради.

Дмитро Глазунов, який у 2018 році видав книгу «Соколята» про В'ячеслава Хурсенка, просить Квартал перепросити за невдалий жарт.

Коментарі (1):

  1. Квартал завжди був похабним і ницим ! Жарти нище пояса і насміхання з України! Насміхались і з побиття студентів ! Фу як ницьо... Фсі хто голосував , за це шапіто , дурні ! Яких обвели навкруги пальця . Малороси!

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *