Американська нафтосервісна компанія припиняє обслуговувати російські газові станції

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Американська нафтосервісна компанія припиняє обслуговувати російські газові станції
image
Оля Коновалова / 16.06.2022 / 0 Коментарів

Американська нафтосервісна компанія Baker Hughes припиняє обслуговування російських ЗПГ-проєктів (ЗПГ — зрідженого природного газу, - ред.). 

Baker Hughes відкликає сервісних інженерів ключового технологічного обладнання (це газові турбіни та компресори) з проєкту "Сахалін-2". Оператор — компанія "Сахалін енерджі", контрольний пакет акцій якої належить "Газпрому".

Також, за інформацією джерел, відкликають сервісних інженерів з "Ямал ЗПГ" (50,1% акцій належить "Новатеку").

Крім того, повідомляється про відкликання проєктних інженерів з "Арктік СПГ-2", що будується, який також є проєктом «Новатека».

Компанія також припиняє відвантаження обладнання для ЗПГ-проектів у російській федерації.

Всі ці дії ставлять під сумнів подальшу експлуатацію та пусконалагодження іноземного обладнання. Також вони унеможливлюють постачання запчастин для нього, тобто ремонтних робіт.

Зазначається, що Baker Hughes розриває угоди, хоча прямих санкційних обмежень на сервіс та постачання газових турбін до росії немає. На цей час заборонено лише укладання нових контрактів. Ні "Газпром", ні "Новатек" не перебувають зараз під прямими санкціями США або Євросоюзу.

За даними видання, завершення будівництва першої лінії "Арктик СП-2" на 6,6 млн тонн залежить від поставок турбін Baker Hughes - LM9000. На першу лінію мало бути поставлено сім газових турбін, але зараз "Новатеку" відвантажено лише половину машин.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *