Андрій Єрмак: "Нам потрібно більше й більше зброї"

image
Назар Тарадюк / 02.05.2023 / 0 Коментарів

Вступ України до НАТО – це найкращий спосіб пришвидшити завершення війни та гарантувати мир у Європі.

Про це повідомив керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак.

Під час спілкування з журналістами нідерландського національного телеканалу NOS і газети NRC Єрмак сказав, що Україна не зупиниться, поки не звільнить усі тимчасово окуповані території, і для цього важливе продовження й посилення підтримки з боку країн-партнерів. 

"Війська росії продовжують здійснювати ракетні атаки на цивільну інфраструктуру й мирне населення українських міст, і це триває вже понад 14 місяців. 

Це жахлива війна проти цінностей усього вільного світу, наших спільних цінностей, проти свободи. росіяни хочуть знищити українців, українську націю. Але ми не здамося і будемо звільняти всі наші території. Зараз Україна готується до важливих контрнаступальних операцій. Нам потрібно більше й більше зброї. І ми надзвичайно вдячні за ту допомогу, яку одержуємо від наших партнерів, зокрема від Нідерландів, і очікуємо на подальшу підтримку. Відповідна робота з боку Президента Володимира Зеленського та членів нашої команди не припиняється.

Україна потребує далекобійних ракет і сучасних літаків, які потрібні як для звільнення тимчасово окупованих територій, так і для захисту вільних і деокупованих регіонів нашої країни, а також повітряного простору.

Також ми маємо бути в НАТО. 

Україна довела свою здатність протистояти росії й захищає не лише себе, а й усю Європу. І надалі вже у складі НАТО Україна зможе разом із партнерами ще ефективніше захистити всі європейські країни та інші регіони світу. 

На шляху до членства в НАТО Україна потребує конкретних дієвих гарантій безпеки, які убезпечать від повторення подібної агресії. І міжнародна робоча група, яку очолюю разом з колишнім Генеральним секретарем НАТО Андерсом Фог Расмуссеном розробила документ Kyiv Security Compact, який пропонує такі гарантії безпеки для України до набуття членства в Альянсі", - написав керівник ОП.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *