Ахметов через суд вимагатиме в рф компенсацію за руйнування «Азовсталі»

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Ахметов через суд вимагатиме в рф компенсацію за руйнування «Азовсталі»
image
Оля Коновалова / 26.05.2022 / 0 Коментарів

Український мільярдер Рінат Ахметов готує позови до різних міжнародних судів проти росії. Він вимагатиме відшкодування завданих його бізнесу збитків, зокрема, що стосується заводу «Азовсталь».

Про це він через свою пресслужбу повідомив в інтерв’ю НВ.

Олігарх зазначив, що з початком широкомасштабного нападу рф 24 лютого такі підприємства як «Азовсталь», «ММК ім. Ілліча», «Авдіївський коксохім», «Луганська ТЕС» і ще десятки об'єктів промислової інфраструктури й зеленої енергетики частково або повністю знищені, або вимушено виведені з експлуатації. Капіталізація цих об'єктів до початку війни становила десятки мільярдів доларів. 

«Однозначно ми пред’явимо позови до росії і вимагатимемо належну компенсацію всіх збитків та втраченого бізнесу. Вже зараз активно ведеться кропітка юридична робота з цих питань. Ми будемо пред’являти позови у всіх міжнародних та національних інстанціях», – повідомив він.

Зазначається, що за відновлювальною вартістю втрати Меткомбінату ім. Ілліча та Азовсталі через російську війну становлять від 17 до 20 млрд доларів. 

«Остаточну суму буде визначено в позовній заяві до росії», – зазначив Ахметов.

Нагадуємо:

Довоєнна капіталізація активів групи SCM Рината Ахметова, які наразі зруйновані, постраждали, або законсервовані через військову агресію рф перевищила 20 мільярдів доларів.

До портфеля SCM входять «Метінвест», «ДТЕК», «ПУМБ», «Укртелеком», «Медіа Група Україна», UMG Investments, «Лемтранс», «ЕСТА», HarvEast, «АСКА», «АСКА-Життя» та інші.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *