Безпечне купання на Водохреще

image
Віктор Гордійчук / 14.01.2022 / 0 Коментарів

Незабаром православні християни святкуватимуть Водохреще. Кажуть, що у цей день вода набуває чудодійних властивостей і може зберігатися не псуючись роками.

На Водохреще святі отці освячують її в посудинах біля храмів та на річках і в ополонках. Сміливці занурюються в холодну купіль з головою тричі, стверджуючи, що цього дня ніхто не може захворіти від купання. Чимало лучан у день Хрещення Господнього пірнають у річці Стир.

Цьогоріч на міському пляжі облаштували два додаткових спуски — бетонні сходи, що повністю занурені в воду та залізні з маршевим майданчиком. Ці конструкції сягають понад 3 метри, що дозволить почуватися більш безпечно навіть на глибині водойми. Сходи встановлені не лише на час свята. Ними зможуть користуватись постійно як зимові моржувальники, так і літні відпочивальники.

Через теплу зиму цього року на Водохреще криги годі й чекати, тому усі купання будуть проводитись у відкритих водоймах. Рятувальники вкотре нагадують про правила поведінки на воді у холодну пору року. А ми бажаємо вам провести свята безпечно та корисно.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *