Безробітним українцям роздадуть по 100 тисяч: коли та на що

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Безробітним українцям роздадуть по 100 тисяч: коли та на що
image
Яна Горчинська / 13.01.2022 / 0 Коментарів

В Україні на 2022 рік виділили 100 млн грн для безробітних. Кожному роздадуть допомогу у розмірі до 97,5 тис. грн на відкриття власного бізнесу. Якщо працевлаштувати двох працівників із Центру зайнятості, то повертати ці гроші не потрібно. Однак зазначеної суми на відкриття власного бізнесу, ймовірно, не вистачить. Про це розповів голова київської Асоціації представників малого та середнього бізнесу Максим Тютюнников, - пише OBOZREVATEL.

За його словами, найчастіше сім'ї, які розраховують на таку допомогу, вже мають умови для відкриття бізнесу, проте офіційно є малозабезпеченими. Наприклад, вони мають приміщення чи власне господарство.

За розрахунками Тютюнникова, навіть для невеликого бізнесу 100 тис. грн не вистачить. Так, наприклад, щоб відкрити невелику майстерню, тільки обладнання доведеться витратити не менше 100 тис. Крім того, необхідно закупити матеріали, орендувати приміщення, купити меблі. В результаті знадобиться близько 200 тис.

"Для того щоб бізнес працював і розвивався, необхідно напрацювати базу клієнтів, але для цього потрібен час", – також додає Тютюнников. Зазначимо, навіть ті українці, які відкриють власний бізнес та не працевлаштують двох безробітних за напрямком Центру зайнятості, усю суму до бюджету можна не повертати.

За правилами, повернути потрібно лише різницю між отриманою сумою та сплаченими податками. Також варто зазначити, що в Україні офіційно безробітними вважаються близько 250 тис. осіб. При цьому програма розрахована лише на близько 1 тис. осіб за умови, якщо кожен отримає максимальну виплату.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *