білоруському рублю пророкують падіння: чому

image
Назар Тарадюк / 17.06.2024 / 0 Коментарів

На московській біржі, що потрапила під санкції США, призупинили торги з доларом США, гонконгським доларом і євро. Центробанк росії вирішив визначати офіційний курс цих валют за небіржовими показниками.

Економістка Анастасія Лузгіна пояснила, яким буде цей курс і як санкції проти московської біржі можуть вплинути на білоруський рубль. 12 червня США оголосили про нові санкції проти росії, включивши близько 300 юридичних осіб, як російських, так і іноземних, які допомагали обходити попередні обмеження, - повідомили у Центрі національного спротиву.

У новому пакеті опинилася московська біржа - аналог білоруської валютно-фондової біржі. На біржах регулятори визначають курс національної валюти.

Банк росії повідомив, що через санкції московська біржа припиняє торги з доларом США, гонконгським доларом і євро. Тепер для визначення офіційних курсів Центробанк використовуватиме дані банківської звітності та цифрових платформ позабіржових торгів.

Економістка з Дослідницького центру BEROC Анастасія Лузгіна пояснила, що російський регулятор змінює джерело статистики для визначення курсу рубля до інших валют, але курс залишиться ринковим. Центральний банк росії дотримується ринкового курсоутворення, як і Національний банк білорусі. Зміни стосуються тільки джерел даних. Лузгіна зазначила, що санкції викликають нервозність на ринку, що призведе до падіння курсу російського і, отже, білоруського рубля.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *