Бізнес-партнер Єрмака отримав від держави замовлень на 21 млн

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Бізнес-партнер Єрмака отримав від держави замовлень на 21 млн
image
Назар Тарадюк / 18.09.2023 / 0 Коментарів

У 2023 році двома великими порціями пройшли замовлення держпідприємства «Мультимедійна платформа іномовлення України» на 360 млн гривень.

У липні оприлюднили замовлення на 217 млн грн. А після відставки Олександра Ткаченка з посади міністра культури у серпні-вересні додали ще 139 млн грн, - пише видання "Наші Гроші".

У серпневому переліку з’явилось ТОВ «Мейнстрім пікчерз». Компанія отримала підряди загальною вартістю 21 млн грн на виготовлення серіалів «Мангровий гай», «Одна велика родина» та «Мистецтво в тіні війни».

Засновником ТОВ «Мейнстрім пікчерз» є Артем Колюбаєв. Це бізнес-партнер голови Офісу президента Андрія Єрмака. Вони разом заснували ТОВ «Ама віжн», яке у 2020 році також отримало 25 млн грн держпідтримки на зйомки фільму «Щедрик». Після призначення Єрмака в Офіс президента Колюбаєв також почав активно входити співзасновником в компанії, пов’язані з обраним від «ОПЗЖ» нардепом Вадимом Столаром і підозрюваним у державній зраді ексдепутатом Віктором Медведчуком. При цьому правоохоронці, яких курує замголови Офісу президента Олег Татаров, не провели повноцінний арешт активів Медведчука і частину землі в Києві під забудову фактично вкрали у держави.

Олександр Ткаченко до призначення міністром культури очолював телеканал «1+1» Ігоря Коломойського. Його фірми «1+1 продакшн» та «ТЕТ-продакшн» у липні отримали підряди на зйомки серіалів на 15 млн грн.

Відставка Ткаченка наприкініці липня відбулась на хвилі обурення громадськості видатками на виробництво серіалів. Перший скандал стосувався виділення 33 млн грн на комедійний серіал продюсера та телеведучого Юрія Горбунова «Смт Інгулець».

Зараз Ігор Коломойський знаходиться у СІЗО по справі БЕБ щодо розкрадань Приватбанку. Йому визначили заставу 3,9 млрд грн, яку він не вносить і продовжує знаходитись в ізоляторі СБУ.

У свою чергу НАБУ і САП поки що не вдається оформити у ВАКС повноцінний арешт активів Коломойського по їхній справі щодо розкрадань «Приватбанку». По завершенню тимчасового арешту майно пов’язаних з ним компаній може бути переписано на нових власників.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *