Бізнес відомого «ковбасника» Хорошенка закрили через антисанітарію    

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Бізнес відомого «ковбасника» Хорошенка закрили через антисанітарію    
image
Еля Коротинська / 08.03.2023 / 0 Коментарів

У Луцьку контролюючі служби через виявлені порушення припинили роботу підприємства з виробництва ковбасних виробів. Про це повідомляє ГУ Держпродспоживслужби у Волинській області.

За результатами проведення позапланового заходу державного контролю у формі інспектування на потужності оператора ринку - ПП «ТМ» Хороший Смак» (м. Луцьк вул.Львівська,85) протягом 01.03-03.03.2023 працівниками Головного управління, виявлено ряд порушень законодавства про харчові продукти. Це, зокрема:

Враховуючи, що на потужності оператора ринку - ПП «ТМ» Хороший Смак» (м. Луцьк вул.Львівська,85) виявлені порушення законодавства про харчові продукти, які становлять загрозу для життя та/або здоров’я людини головним державним інспектором, головним державним ветеринарним інспектором у Волинській області прийнято Рішення про тимчасове припинення виробництва та обігу харчових продуктів від 07 березня 2023 року №001 строком на 10 (десять) робочих днів , з яким можна ознайомитись за посиланням.

У Головному управлінні Держпродспоживслужби Волині звертають увагу споживачів, що у разі виявлення в обігу продукції даного виробника виготовлену у період з 07 березня 2023 року невідкладно повідомляти, з наданням підтверджень, Головне управління Держпродспоживслужби у Волинській області за адресою: 43020, Волинська область, м. Луцьк, вул. Поліська Січ, 10.

Варто зауважити, що ПП «ТМ» Хороший Смак» - це бізнес сімейства Хорошенків.

Директором і співзасновницею  підприємства є Неоніла Хорошенко. Жінка у 2017 році стала учасницею скандальної ДТП внаслідок якої загинув мотоцикліст. Неоніла Хорошенко на вулиці Львівській їдучи на позашляховику зіштовхнулась з мотоциклом. Водій – молодий хлопець за однією з версій – перевищив допустиму швидкість руху. Водночас розглядалась версія, що саме Неоніла Хорошенко не надала перевагу у русі двоколісному транспортному засобу, який рухався по головній, і допустила зіткнення. Суди тривали кілька років і зрештою її визнали не винуватою.

Також неодноразово у ЗМІ фігурувало ім’я її сина. Святослав Хорошенко не лише керує ковбасним бізнесом своїх батьків, а й пробував себе у політиці. У 2015 році він балотувався у депутати Луцької міської ради від партії «Солідарність», однак до ради тоді він не пройшов.

Згодом Святослав Хорошенко «засвітився» у двох скандалах з кримінальним підтекстом. Так, у 2016 році патрульні поліцейські затримували його близько півночі на вулиці Гордіюк у нетверезому стані. Він не лише поцупив у водія таксі гроші та планшет, а й влаштував з ним бійку.

Ще один резонансний випадок за участі Святослава Хорошенка трапився у лютому 2019 року. Чоловік на очах у дітей вдарив свою дружину ножем у живіт. Інцидент стався у їхній квартирі вулиці Арцеулова. Ірину Хорошенко з пораненням поперекового відділу хребта госпіталізували до лікарні.

За словами жінки Святослав Хорошенко алкоголем. Він часто поводився неадекватно.

«Йому здавалось, що у квартирі є приховані камери і прослушки, а я – агент СБУ, – каже пані Ірина. – Він був дуже ревнивий, хоча я приводу не давала. У нього була параноя, що я зраджую. Я без його дозволу ніде не ходила».

Останній рік перед тими подіями, за словами жінки, він їй постійно погрожував:

«Казав, що вб’є мене і мою маму. Особливо, залякував, коли я казала, що не витримую і хочу розлучитися».

А ще він часто бив Ірину і навіть відрізав їй волосся.

А ще Вячеслава Хорошенка добре знають у селі Прилуцьке. Школа, яку тут збудували за його гроші, дуже швидко почала тріщати по швам.  
«У 2009 році перед виборами голова Ківерцівської райдержадміністрації Леонтій Кричкевич домовився з місцевим підприємцем Святославом Хорошенком про бартер. Він дав Хорошенку 12 гектарів землі поблизу в’їзного знаку в Луцьк. Натомість підприємець мав виділити кошти на будівництво одного корпусу навчального школи. Так і сталося, однак зводити корпус розпочали господарським методом без жодних документів. Будували школу батьки і вчителі власноруч, без жодної державної копійки. ЇЇ будівництво повністю профінансував Святослав Хорошенко. Однак тепер цю школу розбирають, бо ж школа пішла тріщинами. Прилуцька сільрада і Ківерцівська райдержаміністрація виділили на це мільйон гривень», - йдеться у сюжеті.

Діти залишилися без школи, сільрада та райдержадміністрація замість того, щоб будувати нову школ,у виділяють мільйон щоб розібрати ту, яку побудував Хорошенко. Найкраще себе тут відчуває Хорошенко – земля, яку йому надали за будівництво школи, досі у нього і він її продає – писали свого часу у ЗМІ.

 

 

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *