"Бомба у Верховній Раді": ковельчанина примусово лікуватимуть

  • Головна
  • НОВИНИ
  • "Бомба у Верховній Раді": ковельчанина примусово лікуватимуть
image
Назар Тарадюк / 23.02.2023 / 0 Коментарів

До закладу з надання психіатричної допомоги госпіталізували 46-річного ковельчанина, який повідомив поліцію про неправдиве замінування.

Про це йдеться в ухвалі Ковельського міськрайонного суду, - пише Ковель медіа.

3 серпня 2022 року о 18:54 ковельчанин здійснив дзвінок на спецлінію «102», перебуваючи на Привокзальній площі міста, і повідомив про бомбу у Верховній Раді України, хоча це повідомлення не відповідало дійсності. За фактом можливого замінування органу влади задіяли управління вибухотехничної служби Національної поліції та службову собаку.

Поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 259 КК України. Такий злочин карається позбавленням волі на строк від чотирьох до восьми років. Прокурор просила суд застосувати до підозрюваного госпіталізацію до закладу з надання психіатричної допомоги із звичайним наглядом.

У судовому засіданні «мінувальник» пояснив, що здійснив виклик поліції та повідомив про замінування Верховної Ради, бо хотів привернути до себе увагу, а щодо клопотання прокурора висловити свою думку не зміг. Його матір, як законний представник, проти клопотання не заперечила. Вона сказала, що бажає, аби сина полікували.

Відповідно до висновку судово-психіатричної експертизи, у ковельчанина в той день стався гострий психічний розлад із симптомами шизофренії, через який він не був здатний усвідомлювати свої дії та керувати ними.

Суддя Марина Грідяєва ухвалила, що чоловік перебував у стані неосудності і це доведено повністю, в зв’язку з чим він не підлягає кримінальної відповідальності, а потребує примусових заходів медичного характеру у виді госпіталізації до закладу з надання психіатричної допомоги із звичайним наглядом.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *