Мешканці Луцької громади самостійно вирішуватимуть, що змінити в своєму селі

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Мешканці Луцької громади самостійно вирішуватимуть, що змінити в своєму селі
image
Оля Коновалова / 30.11.2021 / 0 Коментарів

Сьогодні, 1 грудня стартувало голосування за проєкти Бюджету участі сільських територій Луцької територіальної громади.

До участі в конкурсі допустили 9 з10 поданих проектів.

Голосування триватиме з 1 до 10 грудня. Загальний обсяг фінансування на реалізацію проєктів-переможців у 2022 році становить 500 000 гривень. Максимальна вартість одного проєкту – 100 000 гривень.

ПРОЕКТ №1 Облаштування майданчика для пляжного волейболу в с. Липляни

Мешканці села власними силами розпочали облаштовувати волейбольний майданчик – наразі вирівняли грейдером територію та змонтували металеві стійки для волейбольної сітки. Тепер необхідно облаштувати піщане ігрове поле, встановити сітку та розмітку.

«Навіть в тих умовах, що зараз є, на майданчику часто збирається молодь та дорослі, щоб пограти у волейбол. Але це на сьогоднішній день є некомфортним та травмонебезпечним. Тому є нагальна необхідність із влаштування піщаного ігрового поля за мінімально простою та функціональною технологією. Пропонується зняття невеликого шару ґрунту (орієнтовно 20 см) з поверхневою рослинністю, вкриття периметру геотекстилем (для запобігання проростання рослин), а також висипання піском ігрового поля (8*16 м) товщиною 35 см та прилеглої території (загалом розмір 14*28 м) товщиною шару піску 20 см».

 

Увесь проєкт реально виконати впродовж 1 місяця.

Загальна вартість: 99744 грн.

ПРОЕКТ №2 простір «Корисне дозвілля – здорове майбутнє» в с. Кульчин

В селі проживає 1050 жителів, є початкова школа, яка налічує 36 дітей. На території села Кульчин немає ні Будинку культури, нi приміщення, в якому можна проводити громадські слухання, збори, культурні заходи. Цим проєктом планується вирішення проблеми та створення громадського простору. Це комфортна територiя, центр села, де можна організовувати не лише Днi села, але й рiзнi масові заходи. Громадський простір дозволить залучити дітей громади до корисного дозвілля, проведення вільного часу на свіжому повітрі.

У майбутньому тут планують облаштувати ще футбольне поле, сцену та розширений дитячий майданчик, а також обгородити територію.

План реалізації проєкту:
Січень-лютий – створення проєкту, облаштування території: березень – підготовка території, квітень –.встановлення елементів для фізичної підготовки, травень-червень – благоустрій території.

Загальна вартість: 100000 грн.

ПРОЕКТ №3 Спортивно-ігровий простір в Прилуцькому ліцеї №29

Оскільки ліцей знаходиться в сільській місцевості, здобувачі освіти не мають змоги у повній мірі відвідувати гуртки та секції у м. Луцьку, необхідно надати їм такі ж самі послуги, але на базі цього навчального закладу. Основною метою проекту є поновлення матеріально-технічної бази та придбання необхідного спортивного інвентарю. Головною метою проекту є створення та облаштування на території шкільного закладу сучасного спортивного простору, який відповідатиме вимогам безпеки та буде задовольняти попит на активні спортивні заняття з дітьми шкільного віку. Реалізація проекту надасть можливість вирішити актуальну соціальну проблему оздоровлення дітей шкільного віку.

Загальна вартість: 70000 грн.

ПРОЕКТ №4 Встановлення фільтрів очищення води у Прилуцькому ліцеї №29

Метою проекту є підвищення якості води з системи водопостачання, поліпшення санітарно-епідеміологічної ситуації щодо забезпечення питною водою та зниження на цій основі рівня заліза. Після установки комплексу очисних фільтрів води у школі значно підвищиться якість питної води, яка буде відповідати нормативам за мікробіологічними та санітарно-хімічними показниками. 

Загальна вартість: 52500 грн.

ПРОЕКТ №5 Сучасне технічне оснащення закладу освіти - запорука надання якісних освітніх послуг (мультимедійний комплект для Прилуцького ліцею №29)

У навчальному закладі немає необхідної кількості мультимедійних засобів необхідних для надання якісних освітніх послуг у процесі навчання. 

Для вирішення даної проблеми необхідно придбати мультимедійний комплект: інтерактивну дошку, персональний комп’ютер, мультимедійний проектор та БФП. Це комплекс, який поєднує в собі всі переваги сучасних комп'ютерних технологій і виводить процес навчання на якісно новий рівень. Він відповідає тому способу сприйняття інформації, яким відрізняється нове покоління школярів. 

Загальна вартість: 69151 грн.

ПРОЕКТ №7 Інноваційні технології в сучасній дошкільній освіті (ЗДО № 46 с. Забороль)

Проєкт передбачає придбання 2 телевізорів для ЗДО №46 с. Забороль. Це дозволить мотивувати дітей до навчання, зробити навчальний процес цікавим, навчати працювати в активній взаємодії з іншими. Розвивати здатність до рефлексії та самооцінки, стимулювати ініціативу, розвивати творчі здібності, а не лише допомогти дошкільникам здобути знання. 

Загальна вартість: 30600 грн.

ПРОЕКТ №8 Здорові діти - наше майбутнє (хореографічний зал в Одерадівському ліцеї №37)

Облаштування хореографічного залу, придбання меблів та обладнання для проведення занять допоможе створити методично-навчальну бази для якісного викладання гуртка «Грація» та корекційних занять. Займатись в позаурочний час в позашкільних закладах м.Луцька та добиратись додому мають можливість не всі діти. Молодь теж себе не має, де реалізувати. На час тренувань колектив «Грація» змушений просити приміщення в інших закладів, а коштів на це в батьків немає. Тому підготовка до конкурсів та уроків неповноцінна.

«Плануємо охопити учнів школи та молодь села безкоштовними заняттями з хореографії. Створити зал для занять, поповнити матеріальну базу закладу. Заняття спортом сприяє оздоровленню дітей. Здорові діти – наше майбутнє».

Загальна вартість: 100000 грн.

ПРОЕКТ №9 Сучасний спортивний інвентар - шлях до перемоги (Одерадівський ліцей № 37)

Обладнання та інвентар шкільного спортзалу, який експлуатується протягом 35 років, перебуває у незадовільному технічному стані. Є необхідність в осучасненні інвентарю відповідно до потреб та запитів учнів. На сьогодні, гостро постає питання розширення спектру спортивних послуг, їх якості та доступності. Спортивна зала має бути універсальною та трансформуватися залежно від потреб учнів для гри в баскетбол, волейбол, теніс, гандбол та навчальних занять школярів.  

Загальна вартість: 99950 грн.

ПРОЕКТ №10 Крутиш педалі – їдеш далі, або як із спортика народжується спортище (вуличний майданчик в смт. Рокині)

У селищі Рокині – низький рівень розвитку спортивної інфраструктури. Діти, підлітки, молодь і старше покоління не мають належних умов для проведення свого дозвілля. Двір будинків центру містечка – це велика територія, яку необхідно використовувати для розвитку інфраструктури, належним чином покращити її стан, привести до естетичного вигляду.

На сьогодні – це майже пустка, яка заростає травою, закидається сміттям і перетворюється в брудне обличчя селища.

Метою проєкту є облаштування нового спортивного майданчика в центрі селища Рокині, встановлення вуличних тренажерів. Великий суцільний двір можна зробити зоною комфорту та привабливості не лише для місцевих жителів, а й для гостей, що перебуватимуть у селищі. 

Загальна вартість: 99998 грн.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *