ЧАЕС вдалося забезпечити додатковим запасом дизпалива для електростанцій

  • Головна
  • НОВИНИ
  • ЧАЕС вдалося забезпечити додатковим запасом дизпалива для електростанцій
image
Оля Коновалова / 11.03.2022 / 0 Коментарів

Чорнобильську АЕС вдалося забезпечити додатковим запасом дизельного пального для дизельних електростанцій, що забезпечують аварійне електроживлення сховищ відпрацьованого ядерного палива.

Про це повідомляє пресслужба Державної інспекції ядерного регулювання України у Телеграмі.

Зазначається, що реальна ситуація на майданчику Чорнобильської атомної електростанції наразі не відома.

За інформацією керівництва ДСП «Чорнобильська АЕС», яке нині перебуває у м. Славутич, майданчик АЕС вдалося забезпечити додатковим запасом дизельного пального для дизельних електростанцій, що забезпечують аварійне електроживлення сховищ відпрацьованого ядерного палива (СВЯП-1 та СВЯП-2), а також Нового безпечного конфайменту над об’єктом «Укриття».

Тривають спроби відновити зовнішнє електропостачання майданчика. Електропостачання на майданчику ДСП «Чорнобильська АЕС» відсутнє починаючи з 9 березня. Також немає жодного зв'язку з персоналом ДСП «Чорнобильська АЕС», що безпосередньо знаходиться на майданчику.

Регулюючий контроль за станом ядерної та радіаційної безпеки на майданчику ДСП «Чорнобильська АЕС» та на території зони відчуження, а також контроль ядерних матеріалів на підприємстві неможливий, підсумували у відомстві.

Всі об’єкти ДСП «Чорнобильська АЕС», що знаходяться у зоні відчуження, продовжують перебувати під контролем військових Росії.

Нагадаємо, за інформацією Головного управління розвідки Міністерства оборони України, Путін віддав наказ щодо підготовки теракту на Чорнобильській АЕС.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на зустрічі з генеральним директором МАГАТЕ Рафаелем Гроссі 10 березня наполягав на негайному виведенні Росією своїх військ з Чорнобильської та Запорізької АЕС для запобігання ядерній катастрофі в Європі.

ЧАЕС була захоплена російськими військами 24 лютого. ЗАЕС перебуває під контролем російської армії з 4 березня.

 

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *