"Це рішення президента", - Резніков про збереження посади міністра

  • Головна
  • НОВИНИ
  • "Це рішення президента", - Резніков про збереження посади міністра
image
Назар Тарадюк / 15.02.2023 / 0 Коментарів

Президент Володимир Зеленський прийняв рішення про те, щоб після корупційного скандалу у міністерстві залишити на посаді міністра оборони України Олексія Резнікова.

Про це пише УП з посиланням на The Guardian.

"На запитання, чи планує він залишатися на посаді міністра оборони в найближчі місяці, Резніков відповів: "Так, це було рішення мого президента", - йдеться в повідомленні.

До слова, після скандалу із закупівлями продуктів харчування для українських військових за завищеними цінами у міністерстві анонсували кадрові зміни. 

Зокрема, Резніков клопотав у президента про призначення на посаду першого заступника міністра Олександра Павлюка, на посаду заступника з питань цифрового розвитку - волонтера Віталія Дейнегу, на посаду заступника з питань євроінтеграції - експосла Андрія Шевченка.

У вівторок Кабмін призначив Павлюка на посаду першого заступника міністра оборони. Із посад заступників міністра звільнили Івана Руснака та Олега Гайдука.

Нагадаємо, на тлі скандалу із закупівлями продуктів харчування для українських військових за завищеними цінами подав у відставку заступник міністра оборони В’ячеслав Шаповалов. Звільнили і Богдана Хмельницького з посади директора департаменту закупівель Міністерства оборони, про що стало відомо 25 січня.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль доручив оновити систему державних закупівель для Збройних сил України, яка передбачатиме публікацію цін на продукти й товари. Видання ZN.ua 21 січня повідомило, що Міноборони закуповує харчі для військовослужбовців дорожче у два-три рази, ніж у магазинах Києва. Грудневу угоду з "Актив компані" від імені міністерства підписав Богдан Хмельницький, який фігурував у справі про розкрадання 580 тисяч доларів під час закупівлі військової амуніції.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *