Через окупантів вже загинули десятки тисяч дельфінів, – еколог

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Через окупантів вже загинули десятки тисяч дельфінів, – еколог
image
Оля Коновалова / 03.06.2022 / 0 Коментарів

Від вибухів та впливу геолокаторів у Чорному морі від початку повномасштабного вторгнення загинули вже десятки тисяч дельфінів.

Про це повідомив доктор біологічних наук, професор, науковий журналіст Іван Русєв.

«Божевільні мутанти і загарбники не вмиють цінувати ані природу, ані культуру, ані вільних людей. Варвари вбивають не тільки цивілізованих людей, а і розумних дельфінів.

Останніми тижнями спостерігаються серйозні жертви війни серед дельфінів у Чорному морі. Мій колега з Болгарії Атанас Русев, кіль днів тому повідомив, що в них у Болгарії, в гирлі річки Ропотамо, в морі з'явилося кілька дельфінів, які навіть не здатні були орієнтуватися і були дуже слабкими.

Деякі з дельфінів мали опіки від вибухів бомб або мін і вони вже не могли зорієнтуватися і, звісно, не могли шукати собі їжу. Уявіть собі, що дельфін з опіком, що затягнувся, був ще живий на момент цього фото, зробленого на болгарському узбережжі Чорного моря. За оцінками експертів, які їх оглядали, вони не їли щонайменше 10 днів. Ті, хто не обгорів, зазнали внутрішніх пошкоджень і сильно постраждали. Таких поранених, або загиблих дельфінів у Чорному морі течією заносить на узбережжя Болгарії, Румунії, Туреччині і до берегів України.

Слід зазначити, що в межах Національного природного парку «Тузлівські лимани» зграйки дельфінів останніми днями з'являються вслід за зграями хамси і атерини вздовж берега моря, вони також риються в піску на морських мілинах в пошуках смачної для них риби — морського язика. Але в різних місцях піщаного пересипу зустрічаються і мертві дельфіни, як наслідки війни рашистських варварів, які використовують потужні гідролокатори і дезорієнтують тварин.

Аналіз наявних даних, зібраних нами за три місяці війни на узбережжі нашого нацпарку, а також за матеріалами свіжих відкритих публікацій з України, Туреччині, Болгарії, Румунії і спираючись на особисті повідомлення моїх закордонних друзів і колег, ми припускаємо що через жорстоку та безумну війни рашистів, в Чорному морі з початку війни і до теперішнього часу, вже загинули декілька тисяч дельфінів.

Я є голос безголосої природи, і я, як і багато моїх колег і друзів в Україні та за кордоном, боротимусь за природу, за мою країну Україну до переможного кінця. Україна обов’язково відродиться!

Ми разом із безстрашною українською армією, кожен як може, повинні захищати свою землю від віроломних варварів — від російської імперії зла», - написав еколог.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *