Через війну в Луцьку призупинили реконструкцію системи теплопостачання

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Через війну в Луцьку призупинили реконструкцію системи теплопостачання
image
Віктор Гордійчук / 13.12.2022 / 1 Коментарів

В обласному центрі Волині частково вдалося реалізували реконструкцію системи централізованого теплопостачання, що реалізується у співпраці з Європейським банком реконструкції та розвитку. Проте деякі контракти довелося призупинити через запроваджений в країні воєнний стан.

Про це йшлося під час засідання бюджетної документації Луцької міськради, інформує ВСН.

Стосовно модернізації центральних теплових пунктів, то консорціум «Гейзер» на основі власних розрахунків повідомив, що через військові дії та стрімке зростання цін в Україні вартість робіт по модернізації центральних теплових пунктів буде вища, ніж передбачено контрактом. 

Тому наразі тривають перемовини з підрядником та Європейським банком реконструкції й розвитку щодо подальшого виконання контракту або ж його розірвання. Наразі фактичне виконання контракту призупинено.

Також Європейський банк через воєнний стан в Україні призупинив тендер на встановлення системи автоматичного збору даних та диспетчерського управління на підприємстві «Луцьктепло».

Наразі звіт перевірки спеціалістами незалежної компанії направили на погодження з Європейським банком.

Але, є й позитивні моменти. У Луцьку змонтовано 73 індивідуальні теплові пункти із додаткових 76. Наразі монтажні та налагоджувальні роботи продовжуються.

Також повністю завершено заміну пальників у 18 водогрійних котлах роботи на котельнях на Володимирській, 100 б та Загородній, 3 а. Продовжуються монтажні роботи на котельні на проспекті Відродження, 15 б. Крім того, провели монтажні роботи по заміні великих насосів на всіх котельнях. Наразі проводять підключення електрообладнання.

Нагадаємо, мешканці луцької багатоповерхівки взимку можуть лишитися без тепла.

Коментарі (1):

  1. люди як відключити тепло в квартирі щоб виїхати в село на зиму? кругом одні дебіли в кабінетах

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *