Чи буде у ВНУ військова кафедра

image
Назар Тарадюк / 29.01.2023 / 0 Коментарів

До питання створення військової кафедри у Волинському національному університеті імені Лесі України повернуться після війни.

Про це в коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини повідомив ректор ВНУ Анатолій Цьось.

«До початку повномасштабної війни питання створення військової кафедри у нашому університеті було практично вирішене, але наразі воно на паузі. Зараз основне завдання – оборона країни. Наразі третина викладачів спеціальності «Державна безпека» у Збройних силах України. Тому, я думаю, що після закінчення війни ми знову повернемося до цього питання», – зазначив ректор.

Нагадаємо, рік тому Анатолій Цьось говорив, що створення військової кафедри потребує дуже великих капіталовкладень. У першу чергу це придбання необхідної техніки, обладнання для споруд та інші речі.

«Ми працюємо у напрямку створення військової кафедри, адже на факультеті історії, політології та національної безпеки є спеціальність «Державна безпека». Наразі повністю переформатували підготовку на цій спеціальності як військовій, створили кафедру державної безпеки, яку очолює кандидат військових наук зі званням полковника. Також повністю змінили навчальний план у бік військової підготовки.

Відповідно, студенти вивчатимуть різні дисципліни військового спрямування і, що дуже важливо, матимуть військово-польові збори. Ми уклали угоди на реалізацію цієї підготовки з військовим комісаріатом. Ці студенти навіть братимуть участь в територіальній обороні. Це перший крок до створення військової кафедри», – наголошував Анатолій Цьось.

Читайте також: Як лучанка під час війни виграла грант на навчання в Коста-Риці.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *