Чим важливий форум «Україна 30. Безпека країни» для волинян

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Чим важливий форум «Україна 30. Безпека країни» для волинян
image
Оля Коновалова / 13.05.2021 / 0 Коментарів

Волинь межує одразу із двома країнами, відтак питання безпеки та охорони державних кордонів для регіону є пріоритетними.

Про це заявив заступник голови Волинської облдержадміністрації Анатолій Костик під час робочої поїздки на Всеукраїнський форум «Україна 30. Безпека країни».

«Важливим є не лише питання охорони державного кордону, а й матеріального забезпечення наших прикордонників та інженерно-технічна модернізація кордонів», - наголосив Анатолій Костик.

Окрім того, посадовець підтримав позицію голови Державної прикордонної служби Сергія Дейнека щодо криміналізації відповідальності за контрабандну діяльність.

«Україна є чи не єдиною країною в Європі, де відповідальність за контрабанду не криміналізована. Юрій Михайлович Погуляйко завжди акцентує на цьому питанні. Тому ми маємо надію, що невдовзі законопроєкт про кримінальну відповідальність за контрабанду, внесений президентом України Володимиром Зеленським, буде прийнятий Верховною Радою».

Україна 30

Заступник голови ОДА Анатолій Костик наголосив, що на форумі особливу увагу приділили й питанням діяльності правоохоронних та силових структур.

«На сьогодні важливим є розбудова ефективної, дієвої та комплексної системи протидії та попередження кіберзагроз. Детально розглянули й питання безпеки самих українців – починаючи від дітей, які стають жертвами та свідками домашнього насилля і аж до учасників дорожнього руху», - зауважив Анатолій Костик.

Всеукраїнський форум «Україна 30. Безпека країни» проходив у Києві. Делегацію з Волині очолив голова Волинської облдержадміністрації Юрій Погуляйко.

Україна 30

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *