Чому на Волинь приїздила Тіна Кароль?

image
Оля Коновалова / 25.08.2022 / 0 Коментарів

Народна артистка України Тіна Кароль взяла участь у патріотичних заходах на території «Історико-культурного комплексу» Вовчак-Волинська Січ», що на Ковельщині, з нагоди 31-ої річниці Дня Незалежності вчора, 24 серпня.

Участь у заходах також взяли голова Волиньради Григорій Недопад, його перший заступник Юрій Поліщук, депутат облради Анатолій Вітів, начальник ОВА Юрій Погуляйко, народний депутат України Вячеслав Рубльов, очільниця Ковельської РВА Ольга Черен, голова Ковельської райради В’ячеслав Шворак, очільники територіальних громад Ковельщини, військовослужбовці та громадськість.

Під супровід повстанських пісень учасники урочистою ходою пройшли до могил загиблих воїнів УПА. Тут хвилиною мовчання вшанували пам’ять полеглих бійців УПА та сучасних Героїв. Священники ПЦУ відслужили панахиду за загиблими воїнами, що в різні періоди історії виборювали свободу України, до підніжжя пам’ятного знаку борцям за незалежність поклали квіти.

Звертаючись до присутніх голова обласної ради Григорій Недопад передав вітання з найбільшим державним святом від усіх обранців волинської громади.

«Це місце сили, місце повстанського духу. Саме тут був найкращий вишкіл для борців за вільну, незалежну та нескорену України. Я переконаний, що усі ми надихнемось цим духом свободи, звитяги та мужності, аби подолати ворога, що знову ступив на нашу землю», - наголосив він.

Григорій Недопад також вручив відзнаки обласної ради. Так, почесною грамотою голови обласної ради нагороджено голову Ковельської районної ради В’ячеслава Шворака, начальника 6 Волинського прикордонного загону Сергія Лозінського та очільника Волинської митниці Миколу Татарчука.

Почесні відзнаки з нагоди Дня Незалежності України від керівництва області та району також отримали військовослужбовці, трудові колективи, релігійні громади, волонтери та активісти.

Учасники заходу також долучилися до збору коштів на безпілотники для ЗСУ в рамках глобальної ініціативи Президента України UNITED24.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *