Чому речниця поліції Волині на білборді із синяками. ФОТО

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Чому речниця поліції Волині на білборді із синяками. ФОТО
image
Яна Горчинська / 22.01.2022 / 0 Коментарів

Відомі лучанки, зокрема і речниця ГУНП у Волинській області Ольга Бузулук взяли участь у рекламній кампанії для Кризової кімнати, яку нещодавно відкрили.

У коментарі Інсайдер Медіа посадовиця розповіла, що побачила допис депутатки Луцької міськради у Алли Доманської і вирішила приєднатися. Ольга Бузулук каже, що працюючи в поліції, часто стикається з випадками насилля, кількість яких випадків щороку зростає. Жертвами насилля є більше 90% жінок, решта –  діти та літні люди.

Поліція всіляко протидіє та запобігає цьому явищу. Ольга Бузулук зазначила, що в Луцьку вже кілька років існує сектор протидії домашньому насиллю.Також є спеціальні мобільні групи у Володимирі та Ковелі.

«Я взяла участь, як представниця поліції, щоб закликати в таких випадках телефонувати на «102» і звертатися за спеціалізованою допомогою, яку зараз можна отримати і в Центрі вторинної бесплатної юридичної допомоги і у Центрі соціальних служб, і в Управлінні соціального захисту, в різних громадських організаціях. Основна моя мета – донести те, що про це не можна мовчати», - повідомила речниця поліції.  

Ольга Бузулук зазначила, що жінки звертаються до Кризової кімнати та отримують там повноцінну психогічну, юридичну й інші підтримки. Мотивацією такої акції є  закликати не замовчувати і насамперед звертатися до поліції. 

«Минулого року було більше, ніж 9 тисяч викликів на Волині. Левова частка з них не підтвердилися ( коли приїжджає наряд, а людям більше не потрібна допомога). Але було чимало випадків, коли складали термінові заборонні приписи, склали майже тисячу адмінпротоколів. 3 таких протоколи і ми відкриваємо кримінал.

Загалом таких викликів багато. У Луцьку їх надходить від 10 і більше на добу» - пояснила речниця поліції.

Нагадаємо, у Луцьку відкрили кризову кімнату для жертв домашнього насилля. Потрапити у заклад можна за скеруванням Нацполіції чи управління соцслужб Луцької міської ради. Задля безпеки осіб, які постраждали від домашнього насильства, адреса кризової кімнати не розголошується.

 

Щоб не пропустити найважливішого – підписуйтесь на наші новини у зручному для вас форматі: Facebook та Telegram

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *