Де переселенцям у Луцьку можна пройти курс української мови

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Де переселенцям у Луцьку можна пройти курс української мови
image
Назар Тарадюк / 29.04.2023 / 0 Коментарів

Безплатний освітній курс навчання української мови й народних традицій для переселенців стартував у Луцькому педагогічному коледжі.

Уже провели три заняття. Про це у програмі "Радіодень" на "Українському радіо. Луцьк" розповіла викладачка й фольклористка Світлана Подолюк, - пише Суспільне.

Усього запланували 28 занять орієнтовно до кінця липня. Зараз курс відвідує до 20 людей – це переважно жінки та один чоловік, говорить Світлана Подолюк, котрі зацікавлені як у вивченні української, так і пізнають культуру й традиції.

"Ідея виникла з потреби курсу тих людей, які живуть в Луцьку. Люди приходять натхненні. Тому що вивчати мову і розповідати про зв'язок з національною культурою – це наш обов'язок. Мова розкривається, коли ми більше торкаємося традицій", – каже викладачка.

Під час першої зустрічі в рамках курсу, сказала Світлана Подолюк, організували майстерклас із писанкарства. Під час другого заняття відвідувачі курсу спілкувалися про мову та її значення в житті, шукали спільне між собою на прикладі старовинної української хати.

"Ті люди, які прийшли на курс до нас, уже знайшли мотивацію до вивчення української. Перше що допомагає – відкритість, прийняття та довіра. Тоді люди діляться своїми історіями", – зазначила викладачка Світлана Подолюк.

Слухачка курсу Анастасія Марченко з Миколаєва, яка приїхала до Луцька з родиною, розповіла, що хоч і заняття розраховані на годину, але через цікаві діалоги, дискусії та обговорення заняття можуть тривати значно довше.

"Ми приїхали з півдня України і завжди розмовляли на російській. Коли нам Світлана запропонувала записатися на мовний клуб, ми згодилися. Нам було цікаво те, що заняття проходять в ігровій та порівняльній формах, коли викладач ділиться з нами своїми думками, а ми з ним", – сказала переселенка.

Заняття з вивчення української й народних традицій у Луцькому педагогічному коледжі відбуваються о 18:00 щовівторка.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *