Депутату від «За майбутнє» оголосили підозру за хабар топпосадовцям

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Депутату від «За майбутнє» оголосили підозру за хабар топпосадовцям
image
Назар Тарадюк / 21.11.2023 / 0 Коментарів

Нардеп, який володіє будівельним та аграрним бізнесом, пропонував гроші топпосадовцям за підряди з відбудови інфраструктурних об’єктів на 1 мільярд гривень.

Йому оголосили підозру. Про це повідомило Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура. 

Джерела hromadske у правоохоронних органах підтвердили, що підозру оголосили народному депутатові від  партії «За майбутнє» Сергію Лабазюку. 

За даними слідства, у серпні 2023 року він звернувся до високопосадовця Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури з проханням надати його компанії підряди з відбудови інфраструктурних об’єктів на 1 млрд гривень. За це пообіцяв «винагороду» у 3-5% від вартості кожного підряду. 

Для узгодження подальших домовленостей депутат залучив директора компанії, вказують у НАБУ. 

Уже після надходження 50 млн гривень за підряд з відновлення зруйнованого мосту в одному з регіонів України депутат через довірену людину намагався передати топпосадовцю Державного агентства відновлення обіцяний відсоток, зазначили правоохоронці. 150 тисяч доларів передавали у китайській шкатулці на паркінгу одного зі столичних супермаркетів.  

Депутата та його спільника підозрюють за ч. 4 ст. 369 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 10 років увʼязнення з конфіскацією майна або без такої.

Розслідування триває.

Читайте також: Нардепу від «Слуги народу» вручили підозру через підкуп Найєма

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *