До «Днів добросусідства» в Адамчуках відремонтують дорогу і прокладуть понтонний міст

  • Головна
  • НОВИНИ
  • До «Днів добросусідства» в Адамчуках відремонтують дорогу і прокладуть понтонний міст
image
/ 17.06.2021 / 0 Коментарів

На Волині розпочали активну підготовку до проведення Європейських днів добросусідства. Для цього планується відкрити на 1 місяць літнього періоду тимчасовий пункт пропуску «Адамчуки-Збереже» на українсько-польському  кордоні.

10-12 червня 2021 року заступник голови ОДА Ігор Чуліпа під час робочого візиту до Республіки Польща мав зустріч із віце-маршалком Люблінського воєводства, представниками департаменту інфраструктури та майна Люблінського воєводства управління в Любліні, де вони обговорили питання відкриття тимчасового пункту пропуску.

Учасники перемовин дійшли висновку, що зі спадом пандемії спровокованої коронавірусною інфекцією, з'явилась можливість відкривати кордони. І Республіка Польща не виключення. Тож представники Люблінського воєводства підтримали ідею відкриття понтонного мосту у тимчасовому пункті пропуску «Адамчуки-Збереже» в рамках проведення Європейських днів добросусідства. Цей факт підтверджує щиру взаємну зацікавленість українців та поляків в налагодженні добросусідських відносин в галузі економічної та соціальної співпраці. Окрім того, це сприятиме розвитку туризму на Шацьких озерах.

Аби обговорити усі питання по організації Днів добросусідства, голова Волинської ОДА Юрій Погуляйко провів нараду за участі начальника Луцького прикордонного загону Олега Вовка, начальника управління забезпечення митного контролю та оформлення Волинської митниці ДФС та голови Ковельської райдержадміністрації Ольги Черен. Губернатор зауважив, що торік планувалось відкрити тимчасовий пункт пропуску на 3 місяці, на весь туристичний сезон, однак пандемія коронавірусу завадила реалізувати ці плани.

На Волині Дні добросусідства проводились щорічно упродовж останніх 10 років, лише у 2020-му через пандемію заходи не відбулися. Традиційно в рамках проведення Європейських днів добросусідства щорічно відкривають понтонний міст у ПП «Адамчуки-Збереже», що неподалік оз.Світязь для пішохідного та велосипедного перетинання кордону.  

Заступник голови Волинської ОДА Ігор Чуліпа висловив сподівання, що цьогоріч кошти на облаштування понотонного мосту через річку Західний Буг в ПП «Адамчуки-Збереже» виділить Республіка Польща.

Своєю чергою, на Волині цьогоріч капітально відремонтували дорогу, що пролягає уздовж українсько-польського кордону та веде від Адамчуків до Щацька.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *