До України з Іспанії прямують п'ять літаків з боєприпасами для артилерії

  • Головна
  • НОВИНИ
  • До України з Іспанії прямують п'ять літаків з боєприпасами для артилерії
image
Оля Коновалова / 17.09.2022 / 0 Коментарів

Минулого тижня чотири літаки вилетіли з бази у провінції Кадіс, ще один — з бази Торрехон-де-Ардос, що під Мадридом. Загалом цими рейсами з Іспанії в Україну відправили 75 піддонів великокаліберних боєприпасів.

Також у відповідь на звернення України Іспанія відправила вантажівку з медичними засобами. А ще ця країна відгукнулася на запит української влади щодо матеріалів та спорядження для зимових умов: з Іспанії вже виїхало двадцять вантажівок із спорядженням.

Міністерка оборони Іспанії Маргарита Роблес пояснювала це тим, що «усі ці поставки є прикладом рішучої та постійної підтримки українського народу з боку Іспанії протягом тривалого часу».

Що передувало?

На початку серпня Міноборони Іспанії вирішило не передавати Україні танки Leopard, оскільки вони в незадовільному стані. У відомстві зазначали, що використовувати техніку не можна, бо це небезпечно для людей.

Проте вже наприкінці серпня стало відомо, що Іспанія вирішила направити додаткову військову допомогу Україні. Саме тоді іспанці анонсували поставки боєприпасів, теплого одягу та навіть броньованих машин. 

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *