Дружина загиблого волинянина просить присвоїти йому Героя України

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Дружина загиблого волинянина просить присвоїти йому Героя України
image
Назар Тарадюк / 24.01.2023 / 0 Коментарів

Триває збір підписів електронної петиції щодо посмертного присвоєння молодшому сержантові з Гірки Полонки Ігореві Столяруку звання Героя України.

Станом на 23 січня зібрано 1519 голосів із 25000 необхідних для розгляду президентом України. Дружина загиблого захисника Анжела Столярук просить підтримати збір підписів, пише ВолиньPost.

До завершення терміну збору голосів залишилось 87 днів.

Ігор Столярук захищав Україну із перших днів війни, яка розпочалася у 2014-ому році. Тоді воїн служив у складі 44-ої окремої артилерійської бригади першого гаубичного дивізіону. Дещо згодом, у 2016-ому, розпочав службу у складі 14-ої окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого. У 2021-ому році – у складі 128-ої окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригаді. Із початком повномасштабного вторгнення Росії в Україну Ігор знову став воїном князівської бригади.

Військовослужбовець був не лише щирим патріотом та добрим другом, а й люблячим батьком. І дуже хотів стати татусем удруге. Та, на жаль, 7 серпня під час виконання бойового завдання, прикривши собою двох побратимів від артилерійського обстрілу, поблизу населеного пункту Яковлівка, що на Донеччині, воїн загинув.

Герой, який нині служить у небесному війську, мав чимало військових нагород, але найбільшою своєю нагородою мріяв отримати саме перемогу над московською ордою.

«Він був хорошим командиром, ні одного загиблого в його складі не було. Зі своїми завданнями справлявся на відмінно, хоча і потрапляв він завжди у найгарячіші позиції. Це – справжній патріот нашої країни, який загинув за Вільну та Незалежну Україну. Тому і заслуговує на найвищу державну відзнаку – Герой України», – йдеться у тексті петиції.

Підтримати ініціативу можна за посиланням: https://cutt.ly/w9jrevt

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *