«Два моїх загинуло, я дивом вижив», - боєць з Волині Сергій Оласюк

  • Головна
  • НОВИНИ
  • «Два моїх загинуло, я дивом вижив», - боєць з Волині Сергій Оласюк
image
Назар Тарадюк / 11.03.2024 / 0 Коментарів

34-річний волинянин Сергій Оласюк є бійцем підрозділу «Любарт». 1 жовтня він отримав поранення у Запорізькій області.

Про це йдеться у відео, опублікованому на каналі організації «Spectrum Help».

«Посада в мене – командир групи зв'язку нашого загону. Моє завдання – забезпечення повністю зв'язком з суміжниками та по напрямку, виставлення нашого зв'язку та забезпечення стабільного захищеного зв'язку для підрозділу в районі виконання бойових завдань. При монтажі обладнання на Запорізькому напрямку, знаходячись на висоті, по нас пролетів ланцет. Два моїх загинуло, я таки дуже дивом вижив, тому що всі осколки біля дуже важливих артерій. Осколкові поранення голови, якщо там точно по «формуляру», це мінно-вибухова травма середньої тяжкості голови, тобто це сильна контузія. Осколок в око, посікло лице і трішки верхній тулуб. Всі осколки дістали, крім осколка в оці. Доправлений був до Запоріжжя по евакуаційному шляху. Далі був в Кропивницькому і основне лікування було у Львові.

Вухо посікло добряче, гарно зашили. Хто не знає, якщо будуть бачити, то навіть не відразу, можливо, здогадаються. Зараз є проблеми з барабанними перетинками. Була вже одна операція, вона частково допомогла, але зараз буду потребувати ще однієї або двох, тому що дуже великі перфорації і там питання, що далі робити.

Око потрібно дивитися в динаміці, чи не буде воно гіршати, чи не буде запалення. Тому що лежить він [осколок] у дуже поганому місці, якщо до нього лізти, це потрібно скелясте тіло проходити все і результат, який зараз добилися у Львові, може піти нанівець.

Турбує лише оцих два шрами, які є на лиці. Коли люди не знають навіть як підійти, наприклад. Вони бачать пошкодження лиця, поранення лиця, вони стараються або десь відвернутись, або, якщо підходять, то «Привіт! Привіт!» -  і далі йдуть. Звертають увагу і не знають, як реагувати, як розпитати, що робити.

Хто дотичний до війська, хто дотичний до волонтерства, там проблем немає взагалі. Прийшли, запитали, пожали, чорного гумору «насипали» і все. А з простими цивільними трішки тяжке спілкування. Ну я зараз стараюся мінімізувати його», - розповів Сергій Оласюк.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *