Двоє загиблих і травмований: волинянин посадив п'яного сина за кермо

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Двоє загиблих і травмований: волинянин посадив п'яного сина за кермо
image
Назар Тарадюк / 14.07.2023 / 0 Коментарів

У Турійську судили волинянина, який п’яним передав керування авто своєму неповнолітньому сину, який теж був у стані алкогольного сп’яніння, внаслідок чого сталася смертельна ДТП.

Про це йдеться на сайті Єдиного державного реєстру судових рішень.

Відомо, що 6 березня 2022 року  біля лісопосадки в селі Тупали, що на Ковельщині, близько 17:00 п’яний водій передав керування автомобілем «Skoda Octavia А5» своєму синові, який теж був п’яним.

Неповнолітній без посвідчення на право керування транспортним засобом на автодорозі М-07«Ягодин-Ковель-Київ» з Тупалів в напрямку Ковеля скоїв аварію поблизу села Старі Кошари.

Хлопець не впорався з керуванням авто, виїхав за межі проїзної частини, авто перекинулося, внаслідок чого один пасажир помер на місці, інший – в реанімаційному відділенні Ковельського МТМО, ще один пасажир отримав тілесні ушкодження – його доставили на травмпункт Ковельської ЦРЛ.

Відомо, що смерть першого пасажира настала від закритої черепно-мозкової травми з переломом кісток основи черепа та забоєм головного мозку, смерть другого – від поєднаної тупої травми тіла: закритої тупої травми грудної клітки з множинними переломами ребер з двобічним гемотораксом, закритої тупої травми живота з розривами селезінки та з гемоперитонеуму з розвитком складного травматично-геморагічного шоку.

Пасажир, який отримав тілесні ушкодження, мав закритий вивих лівої плечової кістки та перелом акроміального кінця лівої ключиці без зміщення, що утворилися від дії тупого твердого предмету.

Батько неповнолітнього «водія» розповів, що у той вечір син мав перегнати авто додому та поставити на подвір’я, однак по дорозі вирішили поїхати на блокпост до товаришів. Власником автомобіля є він, але придбав його для сина на вісімнадцятиріччя. Чоловік зазначив, що син об’їжджав яму, не впорався з керуванням, внаслідок чого автомобіль з`їхав у кювет та перекинувся.

Потерпілі на судове засідання не з’явилися, обвинуваченого просять не карати, а судовий розгляд кримінального провадження здійснювати за їхньої відсутності.

Відтак чоловіка визнали винним та позбавили волі на строк 2 роки 6 місяців, але звільнили від відбування призначеного основного покарання з випробуванням, якщо він протягом іспитового строку 1 рік 6 місяців не вчинить нового кримінального правопорушення.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *