Директора лісгоспу на Волині підозрюють в незаконному збагаченні

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Директора лісгоспу на Волині підозрюють в незаконному збагаченні
image
Назар Тарадюк / 25.10.2024 / 0 Коментарів

У незаконному збагаченні підозрюють керівника філії «Ківерцівське лісове господарство» ДП «Ліси України» Анатолія Ярмолюка.

Правоохоронці підрахували, що родичі посадовця за минулі чотири роки стали власниками нерухомості, землі та автомобілів на 27 мільйонів гривень. Значну частину цього майна суд арештував. Про це йдеться у низці ухвал Печерського районного суду міста Києва від 5 вересня 2024 року, - пише Центр журналістських розслідувань «Сила правди».

 

Слідчі з’ясували, що майже за 5 років роботи волинянин Анатолій Ярмолюк, очолюючи ДП «Ківерцівське лісове господарство», а потім – Філію «Ківерцівське лісове господарство» ДП «Ліси України», розжився майном, що коштує значно дорожче, ніж всі легальні доходи його самого та його родини. Тобто виходить, що на придбану нерухомість і техніку посадовцеві не вистачило б коштів, навіть якби він не витрачав жодної копійки на їжу, не купував одягу, не платив за комунальні послуги й скрізь ходив би пішки…

Крім того, придбане майно лісівник записував на родичів, які також не можуть собі дозволити такі придбання.

Правоохоронці підрахували, що загальний дохід Анатолія Ярмолюка, його дружини, матері, тестя та тещі за час із 1 січня 1998-го по 31 березня 2024 року склав 7,4 мільйона гривень. Втім за минулі чотири роки члени родини придбали майна на понад 27 мільйонів гривень.

Зокрема йдеться про будинок дружини Марії Ярмолюк у селі Тарасове на околиці Луцька площею 270 квадратних метрів, який коштує понад 20 мільйонів гривень. Посадовець декларує його як незавершене будівництво, хоча в ухвалі вказано, що це не так.

Ще у 2018-2020 роках журналісти фіксували будинок сім’ї Ярмолюків на околиці Луцька і вже тоді він виглядав повністю готовим та придатним для проживання. Втім у електронних деклараціях він продовжує бути «недобудом».

Будинок у 2018 році

Також жінка пана Ярмолюка придбала за понад 200 тисяч гривень (що значно нижче ринкової вартості) земельну ділянку площею більше 10 соток у тому ж селі Тарасове. А ще – у 2023 році за 951 тисячу гривень квартиру площею 74 квадратні метри на 12 поверсі житлового комплексу «Яровиця» у Луцьку. Щоправда, цю нерухомість згодом начебто оформили на іншу родичку. Разом з оселею у «Яровиці» купувалися і машиномісця на понад 17 квадратів за 210 тисяч гривень.

Крім того, торік Марія Ярмолюк набула у власність дві ділянки сільськогосподарського призначення площами 1,8 та 0,88 гектара за якісь 13 та 6,5 тисячі гривень відповідно. Обидві ділянки – у Торчинській громаді. На неї також зареєстрований кросовер «BMW X3» 2018 року випуску. Його задекларована вартість – 555 тисяч гривень, тоді як ринкова, за версією слідства, становить 1,5 мільйона.

На матір фігуранта справи зареєстрували квартиру площею 70 квадратів. Оцінена нерухомість в 1,3 мільйона гривень. 

Службовий «Duster» та «BMW X3» у дворі «недобудованого» будинку Ярмолюків

Тесть Анатолія Ярмолюка – власник будинку площею 113 квадратних метрів за 243 тисячі гривень (за версією слідства, вартість також значно занижена в порівнянні з ринковою) та автомобіля «Toyota Land Cruiser 200» 2016 року випуску за 1,9 мільйона гривень. Насправді ж цією машиною начебто користується зять. Начебто саме на Анатолія Ярмолюка складені два штрафи за порушення правил дорожнього руху цим автомобілем на початку 2023 та 2024 років.

На тещу зареєстровано мікроавтобус «Volkswagen Multivan» 2022 року випуску. Вартість автівки за документами становить 1,8 мільйона гривень, хоча ринкова – орієнтовно 3 мільйони гривень. Нібито саме на представника Анатолія Ярмолюка виписувалася довіреність на відчуження та керування транспортним засобом із терміном дії до 2026 року, а сам очільник лісгоспу чотири рази цим автомобілем перетинав кордон впродовж липня-серпня 2023 року.

На початку вересня Печерський районний суд Києва наклав арешт на будинок Ярмолюків у Тарасовому на 270 квадратів, на квартиру у 70 квадратних метрів, що належить матері лісівника, будинок тестя площею 113 квадратних метрів, квартиру і місця для машин родички Ярмолюків, дві квартири тещі (по 45 квадратів кожна). Крім того, під час обшуків правоохоронці виявили у тестя Анатолія Ярмолюка два квадроцикли «Apex Yamaha» та «Can-Am Maverick», на які також наклали арешт.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *