Експорт зерна на Волині: підприємство не сплатило до бюджету 3,8 млн

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Експорт зерна на Волині: підприємство не сплатило до бюджету 3,8 млн
image
Назар Тарадюк / 29.06.2023 / 0 Коментарів

На Волині детективи Територіального управління БЕБ викрили підприємство, що займається експортом зерна, в ухиленні від сплати податків в значних розмірах.

Слідство встановило, що у 2022 році, згадана компанія експортувала сільськогосподарську продукцію (пшеницю, кукурудзу) у великих обсягах. Проте у компанії були відсутні документи про придбання зернових.

Також встановили, що директор підприємства з метою приховування своєї незаконної діяльності та створення умов для експорту сільськогосподарської продукції, уклав фіктивні договори поставки.

Окрім того, підприємство не відобразило у звітності свій дохід у повному обсязі. Таким чином директор занизив належний до сплати податок на прибуток та ухилився від сплати податків на майже 3,8 млн гривень.

За результатами проведених заходів детективами БЕБ, службові особи підприємства відшкодували завдані Державному бюджету збитки у повному обсязі.

Директору згаданого товариства повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 212 КК України. Наразі справу скеровано до суду.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали детективи Територіального управління БЕБ у Волинській області за процесуального керівництва прокурорів Волинської обласної прокуратури.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *