Експосадовців луцького депо на 3 роки позбавили волі

image
Назар Тарадюк / 15.04.2024 / 0 Коментарів

Колишніх директора, головного інженера та менеджера із постачання «Луцького підприємства електротранспорту» визнали винуватими у вчиненій шляхом зловживання службовим становищем за попередньою змовою групою осіб розтраті коштів (ч.3 ст. 191 КК України).

Про це інформують у прокуратурі Волинської області.

Суд призначив кожному із них покарання у виді 3 років позбавлення волі із позбавленням на рік права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських функцій на підприємствах, установах та організаціях всіх форм власності.

Довели, що у 2015 році спільники уклали із суб'єктом господарювання договір про поставку запчастин для підприємства та сплатили кошти за розукомплектовані, фізично зношені, пошкоджені запчастини до контактної мережі тролейбусів, які не відповідали переліку, зазначеному в накладних.

Окрім того, запчастини були без відповідної технічної документації та сертифікатів, які б підтверджували їх відповідність обов’язковим вимогам нормативних документів, чинних в Україні, а тому не могли бути використані за призначенням на КП «Луцьке підприємство електротранспорту».

Таким чином незаконними діями посадовців підприємству завдали матеріальної шкоди на суму понад 130 тисяч гривень.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *