Енергетики оприлюднили тендери на 1 мільярд

image
Назар Тарадюк / 21.12.2023 / 0 Коментарів

Угоду на реконструкцію градирень № 5, 6 на енергоблоці №4 13 грудня уклав ВП «Рівненська АЕС» ДП «НАЕК «Енергоатом».

Вартість угоди з ТОВ «Західелектромонтаж» склала 162,69 млн грн, повідомляється в системі «Прозорро». Торги були відкриті, однак учасник був лише один, і він забрав підряд лише на 0,6% дешевше очікуваної вартості, - пише видання «Наші гроші».

При цьому атомники проводили закупівлю по вже готовій проектно-кошторисній документації. Однак у «Прозорро» її не оприлюднили. Таким чином порівняти ціни з ринковими неможливо.

На наступний день після «Енергоатому», 14 грудня свій великий контракт оприлюднило ПАТ «НЕК «Укренерго». Держкомпанія за 886,71 млн грн замовила будівництво лінії електропередач в Одеській області, яка має покращити енергобезпеку регіону через минулорічні ракетні обстріли. Йдеться про будівництво ЛЕП 330 кВ Новоодеська-Арциз на ділянці опор №№ Портал – 59.

Тут було два учасники, ТОВ «ПЕК» виграло ціновий аукціон у ТОВ «Структум», запропонувавши 6% знижки до очікуваної вартості.

«Укренерго» оприлюднило кошторис у договорі з «ПЕК». Ціни виявились на рівні ринкових або дешевше від прайсів у відкритих джерелах. У таблиці тендерні ціни вказані з ПДВ і з доставкою до міста будівництва у Одеській області:

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *