Естонія закриває кордони для росіян

image
Оля Коновалова / 11.08.2022 / 0 Коментарів

Уже через тиждень громадяни росії не зможуть в'їхати на територію Естонії навіть при наявності шенгенської візи.

Про це повідомив міністр закордонних справ Естонії Урмас Рейнсалу, пише місцеве видання ERR.

«За тиждень буде застосовуватися санкція до шенгенських віз, виданих Естонською Республікою. Санкція означає, що візи залишаться дійсними. Однак на власників віз будуть накладені санкції під час в'їзду до Естонії, тобто їм буде заборонено в'їзд до Естонії», – розповів Рейнсалу.

Винятки буде зроблено для осіб, які є співробітниками дипломатичних представництв в Естонії та членів їхніх сімей; осіб, які займаються міжнародними вантажними та пасажирськими перевезеннями; осіб, які мають право вільного пересування згідно із законодавством ЄС; осіб, в'їзд яких до Естонії необхідний з гуманітарних міркувань, і для близьких родичів громадян Естонії чи громадян з видом на проживання.

Міністр зазначив, що рішення стосується лише віз, виданих Естонією, і не стосується віз, виданих іншими країнами Шенгенської зони.

До слова, росіян не пускатимуть до одного з французьких замків. У заяві латвійського парламенту міститься заклик до країн ЄС негайно призупинити видачу туристичних і в’їзних віз громадянам росії та білорусі. Нагадаємо, що не впускати росіян на територію західних країн нещодавно просив Володимир Зеленський.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *