Гаряча лінія МВС: опрацювали вже 2,6 тис звернень родичів полонених, загиблих та зниклих захисників

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Гаряча лінія МВС: опрацювали вже 2,6 тис звернень родичів полонених, загиблих та зниклих захисників
image
Оля Коновалова / 10.06.2022 / 0 Коментарів

З 1 червня в Україні запрацювала гаряча лінія МВС рідних та близьких полонених, зниклих безвісти та загиблих українських захисників. Лише за першу добу оператори лінії прийняли більш як 8 тисяч дзвінків. Вже вдалось опрацювали понад 2,6 тис. звернень.

Переважна більшість дзвінків надходили щодо питань особового складу Збройних сил України, понад 17% – від родичів бійців Національної гвардії, майже 7% – від родин прикордонників.

Також громадяни цікавляться долями родичів з територіальної оборони і Національної поліції.

МВС нагадує номер цілодобового багатоканального телефона довіри: +38 (089) 420 18 66. Зателефонувавши на гарячу лінію, можна залишити інформацію про своїх родичів, які розшукуються у зв'язку з повномасштабним вторгненням росії в Україну.

Читайте також: Дружини та матері захисників України створили громадську організацію «Жінки зі сталі»

Кожен, хто звернеться на гарячу лінію міністерства, отримає психологічну допомогу, а також роз’яснення про права, які мають рідні військовополонених, зниклих безвісти та загиблих.

Міністерство охорони здоров'я у випадку пошуку родичами загиблих та зниклих безвісти під час війни рекомендує разом із заявою до поліції про факт зникнення людини здавати біологічні зразки.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *