Глибина більше кілометра: у Гонконгу затонув величезний плавучий ресторан. ФОТО

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Глибина більше кілометра: у Гонконгу затонув величезний плавучий ресторан. ФОТО
image
Оля Коновалова / 22.06.2022 / 0 Коментарів

Масштабний плавучий ресторан Jumbo, який пропрацював майже 50 років і став справжнім символом Гонконгу — затонув.

З час роботи ресторан відвідали понад три мільйони людей, серед яких такі знаменитості, як Том Круз та гурт Queen. Його також знімали у кіно, зокрема в "бондіані", але у березні 2020 року він закрився через пандемію. І більше так і не відкрився.

Кілька днів тому ресторан вирішили відбуксирувати у нове місце - яке саме не повідомляли. Дорогою до Південнокитайського моря він перекинувся й затонув.

Компанія-власник ресторану Aberdeen Restaurant Enterprises запевняє, що ніхто при цьому не постраждав.

Власник стверджує, що перед буксируванням ресторан оглянули фахівці й отримали всі необхідні дозволи на морський перехід.

У новому місці, куди буксирували Jumbo, він мав чекати на нових власників. Але дорогою, біля Парасельських островів, приблизно за 600 км на південь від Гонконгу, ресторан потрапив у шторм.

В Aberdeen Restaurant Enterprises пояснюють, що глибина моря у цьому місці — більше кілометра, тому дістати ресторан, що потонув, було б вкрай складно.

Компанія Melco International Development, яка керувала рестораном, заявила, що Jumbo втратив прибутковість ще у 2013 році — тому його вирішили відбуксирувати з рідної гавані й продати.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *