Генератори для укриттів: Швеція допомогла громаді на Донеччині

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Генератори для укриттів: Швеція допомогла громаді на Донеччині
image
Назар Тарадюк / 08.04.2024 / 0 Коментарів

Перша частина гуманітарної допомоги від Швеції надійшла на Донеччину. Генератори отримала Олександрівська селищна територіальна громада. Через постійні ворожі обстріли Краматорського району тут є перебої з електрикою.

Про це йдеться у сюжеті Телеканалу Рада.

До слова, цьогоріч Швеція виділила $3,7 млн у рамках Всесвітньої продовольчої програми ООН, про що повідомили в Міністерстві допомоги та зовнішньої торгівлі Швеції. Раніше Україна вже отримала більше 130 млн $, зокрема, на підтримку громадян взимку. Тому допомога вже надійшла до пів сотні шкіл Чернігова, а ще на Харківщину та Київщину.

«На сьогоднішній день вкрай важливими для нас є питання забезпечення укриттів генераторами. Оскільки це буде допомогою для нашого населення, яке зможе там укриватися і закриє деякі наші потреби», - розповів в.о. голови Олександрівської СВА Сергій Марич.

За словами волонтера Олександра Стасюка, поспілкувавшись із місцевою владою, зрозуміли, що є гостра потреба в транспортному сполученні, оскільки до громади входить більше 40 населених пунктів.

«Зараз будемо працювати з нашими партнерами у плані того, щоб доставити автобуси, буси для перевезення людей», - каже волонтер.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *