Готували теракт «під керівництвом України»: у білорусі судять 5 людей

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Готували теракт «під керівництвом України»: у білорусі судять 5 людей
image
Назар Тарадюк / 29.07.2024 / 0 Коментарів

У білорусі проходив судовий процес над п'ятьма особами, яких звинувачують у підготовці терористичного акту під керівництвом України.

Ця справа привернула значну увагу як у самій білорусі, так і на міжнародній арені. Давайте розглянемо деталі цієї події, - інформують у Центрі національного спротиву.

Обвинувальні обставини

Громадян білорусі звинувачують у підготовці терористичного акту на території країни. Згідно з білоруською владою, ці дії були організовані та координовані Україною. Влада стверджує, що має достатньо доказів, щоб підтвердити ці звинувачення, включаючи свідчення затриманих та матеріали, вилучені під час обшуків. У справі проходять п'ять осіб: 24-річний Валер Водін, Андрій Григор'єв , 30-річна Вікторія Вовчак , 25-річна Анна Савачкіна та її мати Тетяна Русак.

Їх звинувачують у державній зраді, тероризмі, участі у військовому конфлікті за кордоном або вербуванні для такої діяльності, незаконному використанню вибухових речовин і боєприпасів, створенні екстремістської групи та незаконному перевезенні вибухових речовин. У разі доведення вини підсудним загрожує до 20 років позбавлення волі.

Зазначається, що судове засідання було закритим, тому невідомо чи визнали обвинувачені провину. Реакція влади Україна категорично відкидає будь-які звинувачення у причетності до підготовки теракту на території білорусі. Всі ці обвинувачення є частиною політичної гри і спробою дискредитації України.

Деякі міжнародні організації також висловили занепокоєння щодо справедливості судового процесу та закликали до прозорого і неупередженого розслідування. Ця справа розгортається на фоні загострення відносин між білоруссю та Україною, яке посилилося через підтримку, яку мінськ надає москві у контексті війни в Україні.

Обвинувачення у підготовці теракту можуть бути частиною більш широкої кампанії, спрямованої на дискредитацію України в очах білоруської та міжнародної спільноти. Судовий процес над обвинуваченими у підготовці терористичного акту під керівництвом України стане важливим тестом для білоруської судової системи. Це також є показником поточної геополітичної ситуації та напруженості між країнами.

Міжнародне співтовариство буде уважно стежити за розвитком подій та висновками суду.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *