Huawei уже закриває свої магазини в росії

image
Оля Коновалова / 09.06.2022 / 0 Коментарів

Уже 4 із 19 точок продажу фірмової продукції компанії Huawei припинили свою роботу і це триватиме ще найближчі кілька місяців. Це все відбувається на тлі санкцій проти росії через її вторгнення на територію України та розв'язану війну.

9 квітня Huawei прибрала зі свого магазину AppGallery застосунки російських банків, що потрапили під санкції - ВТБ, «ФК Открытие» и Промсвязьбанка, 12 квітня виробник відключив підтримку карток «Мир» в AppGallery.

Читайте також: Проти 44 компаній рф і білорусі запровадили додаткові санкції

6 травня газета The Wall Street Journal з посиланням на джерела повідомила, що деякі великі технологічні компанії з Китаю без офіційних заяв залишають російський ринок. До компаній, які скоротили поставки в росію, увійшли Lenovo і Xiaomi. Наприкінці березня газета Financial Times повідомляла, що Huawei може зіткнутися з новими санкціями з боку Сполучених Штатів, якщо продовжить надавати підтримку росії у сфері телекому. Про те, що США можуть покарати китайські компанії, які допомагають росії, також заявляла міністр торгівлі США Джина Раймондо.

Єльський університет заявляє, що з початку вторгнення росії в Україну російський ринок залишило вже більш як 1000 компаній.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *