Ядерна загроза з білорусі: що кажуть в НАТО

image
Назар Тарадюк / 13.06.2024 / 0 Коментарів

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг на пресконференції, присвяченій майбутній зустрічі міністрів оборони країн НАТО в Брюсселі, обговорив ядерну загрозу, яка походить із території білорусі.

Однак Столтенберг не згадав про наявність даних, що підтверджують розміщення ядерної зброї в білорусі.

"Захист від ядерної загрози - ключове завдання НАТО. Він забезпечується як засобами перехоплення, так і американською ядерною зброєю, розміщеною в Європі в рамках програми Nuclear sharing, що є частиною нашої стратегії стримування.

Ми бачимо небезпечну риторику з боку росії, яка оголосила про розміщення ядерної зброї в білорусі та проводить різні ядерні навчання. Також необхідно враховувати ядерну загрозу з боку Китаю, який модернізує свої ядерні можливості.

Ми уважно стежимо за ядерними програмами Північної Кореї та Ірану. Усі ці загрози враховуються під час модернізації нашого обладнання та під час багаторічних випробувань, а також у співпраці з партнерами", - сказав Столтенберг у відповідь на запитання кореспондента Wall Street Journal.

Зустріч міністрів оборони країн НАТО розпочнеться 13 червня і триватиме два дні. За словами Столтенберга, обговорюватимуться три основні теми: постійна допомога Україні в протистоянні російській агресії, посилення оборонного потенціалу країн НАТО і зміцнення співпраці з партнерами, які не входять до альянсу.

Очікується, що на зустрічі підготували рішення для затвердження на саміті у Вашингтоні з 9 по 11 липня.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *