Як команда Палиці піарилася на бюджетних коштах на Волині

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Як команда Палиці піарилася на бюджетних коштах на Волині
image
Назар Тарадюк / 24.10.2023 / 0 Коментарів

Команда Бюро проаналізувала, як розпорядилися субвенцією на соціально-економічний розвиток депутати-мажоритарники Волинської області.

Про це йдеться у сюжеті політичного експерта Віктора Бобиренка на каналі Бюро аналізу політики.

«Волинь - одна з областей, куди надійшов можливий мінімум грошей, бо мажоритарник від «Слуги Народу» тут всього один. І той, як виявилось - номінально. Але тут є спеціалісти з освоювання бюджетних коштів, які вправно скористались можливістю освоїти бюджет...» - йдеться у відео.

Нещодавно Сполучені Штати Америки запровадили санкції проти Коломойського. Їх наклали через його причетність до значних корупційних справ під час роботи головою Дніпропетровської облдержадміністрації у 2014-2015 роках. Проте держсекретар США Ентоні Блінкен особисто заявив про включення Коломойського до санкційного списку. А, по-друге, він прямо висловився про стурбованість нинішніми спробами Коломойського підірвати демократичні процеси та інститути в Україні.

«І це багато говорить тим, хто вміє слухати. Коломойський є верхівкою великої мережі, яка впливає на найвищі політичні рішення в Україні.

Усе, що є узаг.льненим, має конкретні імена. Перший, хто спадає на думку з політичного оточення Коломойського, окрім його особистого Артемона – Дубінського, це Ігор Палиця з його проектом «За майбутнє».

Цей проект Коломойський продюсував і активно просував перед останніми місцевими виборами, мабуть, з розрахунком на наступні парламентські.

Найкращі позиції на Волині має «За майбутнє». Тому сама доля спонукала звернути увагу і подивитися що і як? Як кошти субвенції були використані на соціально-економічний розвиток? Як вони займалися саморекламою? Скільки вкрали? І знаєте, Волинь – цікавий регіон для аналізу. З багатьох сторін.

Перше: це територія, де отримали мінімальні кошти, відповідно до розподілу пропорційно населенню, тому що є лише один депутат, обраний мажоритарним голосуванням від «Слуги народу».

Друге: це базовий регіон партії Ігоря Палиці «За майбутнє». На місцевих виборах більшість голів громади обрала саме ця партія та створила великі фракції у місцевих радах.

І третє: тут свій Дикий Захід зі своїми кумами і правилами.

Отже, на Волині є майже 34 мільйони субвенцій та 5 нардепів, обраних мажоритарним голосуванням. Лише один із них – депутат фракції «Слуга народу» – В’ячеслав Рубльов, і то номінально. Публічно Рубльов позиціонує себе як члена команди Палиці «За майбутнє». Тобто всю субвенцію в області освоїла команда Палиці.

Усі об’єкти, на які витратили кошти субвенції в Рубльовському районі, стають медіа-майданчиками для кандидатів від партії Палиці на місцевих виборах. Більшість із них були співфінансуванням невеликих сум раніше розпочатих проєктів. Їх будівництво мали завершити ближче до місцевих виборів.

Як наслідок: грошей скрізь мало, а стрічок перерізано багато, місць для піару багато, виборці задоволені, голосують правильно.

Вартий уваги і район Ігоря Гузя. Там будували і ремонтували стадіони. Одним із них є стадіон «Шахтар» у Нововолинську. Цей стадіон почали будувати у 2018 році. Але у Волинській ОДА публічно повідомляють, що ремонт ініціює Зеленський, який через рік став президентом. Водночас нинішній мер Нововолинська не соромиться записувати будівництво стадіону собі в заслуги. Символічно, що ініціатива Зеленського мала назву «Україна – Чемпіон», але на Волині ніхто не може бути чемпіоном без підтримки Палиці та його фонду», - йдеться у сюжеті.

Деталі - у відео.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *