Як мер Ковеля відреагував на «кавовий» скандал

image
Назар Тарадюк / 13.06.2024 / 0 Коментарів

Ковельчани звинуватили мера Ігоря Чайку у закупівлі за бюджетні кошти 1100 упаковок кави нібито для працівників міськради.

На сторінці у Facebook Ігор Чайка зазначив, що не вважав за необхідне коментувати цю тему.

На його думку, «зраду» розганяли ті, кого «не надто цікавлять факти та об'єктивність власних суджень».

«Але наразі, коли вся ця історія завершилась, хочу проговорити її від самого початку та зняти усі маніпуляції на згадану тему.

Отже: взимку 2022 року ворог системно руйнував енергетичну інфраструктуру нашої країни. Згадайте, як ми з вами жили без світла після перших прильотів російських ракет. Саме тоді у Ковелі розпочали організовувати роботу пунктів незламності, яких у нашому місті загалом було визначено 14. Відповідно до вимог урядових документів, зокрема, пункту третього Постанови Кабінету Міністрів України від 17 грудня 2022 р. № 1401, органи місцевого самоврядування та керівники суб’єктів господарювання зобовʼязані були забезпечити функціонування пунктів незламності. У встановленому Кабміном порядку їх роботи окремо зазначалося і про потребу забезпечити ці пункти гарячими напоями (кавою, чаєм)», - написав Чайка.

Міський голова Ковеля зауважив, що 26 грудня 2022 року через електронну систему публічних закупівель Prozorro виконком міської ради закупив 1100 упаковок кавового напою.

«Там же чітко було вказано, що товар призначений "для пунктів незламності та обігріву". За час роботи пунктів незламності в Ковелі працівниками Ковельського райуправління ДСНС було використано 36 упаковок. Питання: куди ж поділась решта? Може справді каву "вкрали" чи "випили чиновники? - як про це писали тоді найбільш "поінформовані" коментатори соцмереж. Та ні! Кава й досі зберігається на складі: всі 1100-36=1064 упаковки. Ніхто її не випив, не привласнив і не вкрав. Ми намагалися передати цю каву військовим, але жоден підрозділ не захотів брати таку кількість товару на свій баланс (особливості вітчизняної бюрократії навіть в часи війни). Час спливав, а продукт харчування залишався на складі. Тому сьогодні, 13 червня, на засіданні виконкому кавовий напій в кількості 1064 упаковки було передано Ковельському МТМО — для поранених військовослужбовців, які там лікуються та проходять реабілітацію, а також і для пацієнтів лікарні. Хай смакує! Питання закрите. "Зрада" відміняється...», - резюмував він.

Коментатор Михайло Укран зауважив, що з пояснення мера виникає кілька питань:

  • Навіщо було закуповувати 1100 упаковок кави? Хто розраховував необхідну кількість при використаних тільки 36 упаковках?
  • Чому так довго пролежала з 2022 року ця кава на складі? Чому тільки зараз Ковельське МТМО погодилось взяти для використання у власних потребах?
  • Цих тисячу упаковок для Ковельського МТМО вистачить ще на кілька років? Вона точно не зіпсується там у них? Як довго кава 2022 року придатна для споживання?

​​​​​​​

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *