Як на Волині усуватимуть наслідки ранішньої ворожої атаки

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Як на Волині усуватимуть наслідки ранішньої ворожої атаки
image
Назар Тарадюк / 26.08.2024 / 0 Коментарів

На Волині відбулося засідання регіональної комісії ТЕБ та НС щодо усунення наслідків ранішньої ворожої атаки по області.

Про це повідомив голова Волинсської ОВА Юрій Погуляйко.

«Зокрема, пошкоджені два житлових будинки і майно громадян в Луцьку. На жаль, одна людина загинула, п’ятеро отримали тілесні ушкодження. Лучани отримують усю необхідну допомогу. Також мешканцям постраждалих будинків надано тимчасове житло», - зазначив очільник області.

Він додав, що нині рятувальники розбирають завали, а правоохоронні служби документують та розслідують воєнні злочини. Наразі триває оцінка пошкоджень, аби розпочати відновлення будівель. Однак, за його словами, волинські забудовники уже заявили про готовність відновити пошкоджені будинки.

Погуляйко додав, що в області є відключення електрики та перебої з водопостачанням. Ремонтні бригади проводять відновлювальні роботи.

В області розгорнули:

  • 99 Пунктів незламності органами виконавчої влади та місцевого самоврядування;
  • 28 Пунктів незламності ДСНС. Також підготовлено 9 наметів, один з них функціонує на місці ураження. У разі необхідності рятувальники зможуть розгорнути ще три мобільні пункти.

До слова, в ПН можна зарядити телефони, є доступ до інтернету та інші необхідні речі. Їх розташування можна знайти в застосунку «Дія» або на сайті: nezlamnist.gov.ua.

«Ще прийняли ряд рішень, які з міркувань безпеки не можу озвучувати. Вдячний усім, хто ліквідовує наслідки російської атаки та допомагає постраждалим волинянам», - наголосив Погуляйко.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *