Як росія використовує на війні продукцію білорусі

image
Назар Тарадюк / 15.04.2024 / 0 Коментарів

У білорусі Оршанський верстатобудівний завод вперше визнав, що його продукція використовується у російських військових проектах.

білоруські машинобудівні підприємства зазвичай не публікують інформацію про свою участь у військових замовленнях із рф, хоча їхня частка експорту до цієї країни становить понад 90%. Однак іноді просочується інформація, що вказує на те, що їхня продукція використовується у військових цілях агресора.

Йдеться про створення так званого "союзного верстата" на оршанському станкозаводі "Червоний борець".  Основні замовники заводу на найближчі два роки – це підприємства Об'єднаної двигунобудівної корпорації росії (ОДК).

Ці підприємства спеціалізуються на виробництві турбінних двигунів для військових та цивільних літаків, морських суден та космічних ракет.  ОДК перебуває під санкціями кількох країн, включаючи США, Євросоюз, Україну, Австралію та інші.

Такі загравання з агресором у галузі військово-промислового сектору рано чи пізно приведуть білорусь до тотальних санкцій, з якими не зрівняється навіть Іран або КНДР.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *