Які наслідки для білоруської економіки настали через санкції

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Які наслідки для білоруської економіки настали через санкції
image
Назар Тарадюк / 07.05.2024 / 0 Коментарів

Прострочений борг білорусі 3 травня зріс на півмільярда доларів.

Банк Розвитку Республіки білорусь поповнив списки злісних неплатників з тих самих технічних причин, що й Міністерство Фінансів. Банк оголосив, що не може розрахуватися з покупцями його єврооблігацій через західні санкції. Йдеться про випуск п'ятирічних єврооблігацій, розміщених банком у 2019 році за ставкою 6,75% річних. Термін розміщення закінчився 2 травня, а 3 травня банк заявив про неможливість виплати через санкції.

Натомість банк повідомив про резервування грошей на відповідних рахунках для виплат у майбутньому, зарахувавши вже чужі кошти на свій власний рахунок, аналогічно до Мінфіну, який не платить борги вже два роки. Банк заявив, що виплачуватиме борги після затвердження відповідного законодавчого акта або після зняття санкцій.

Економія за рахунок несплати боргів Мінфіну і Банку розвитку становить близько 1,5 мільярда доларів, але це негативно позначається на репутації країни. Таким чином білорусь скочується до рівня африканських країн. Такий підсумок правління лукашенка і його банди.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *