Яку зарплату отримує голова Луцької райради, який змінив Омельчука

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Яку зарплату отримує голова Луцької райради, який змінив Омельчука
image
Назар Тарадюк / 14.07.2023 / 0 Коментарів

За пів місяця на посаді Олександр Гурський, якого 14 червня цього року обрали головою Луцької районної ради, отримав майже 15,5 тисяч гривень заробітної плати.

«Сила правди» порахувала, скільки надалі зароблятиме очільник району. 

Після того як колишній очільник Луцької райради Олександр Омельчук утік за кордон і склав повноваження, новим головою під час позачергової сесії 14 червня 2023 року депутати обрали Олександра Гурського. Тоді ж ухвалили рішення «Про умови оплати праці голови районної ради». 

Згідно із цим документом, пан Гурський, крім посадового окладу, отримуватиме: надбавку за ранг посадової особи місцевого самоврядування (приблизно 700 гривень) та за вислугу років, за виконання особливо важливої роботи (50% посадового окладу), щомісячну премію на суму окладу, щорічні матеріальні допомоги й премії до державних свят.

Як повідомили в Луцькій райраді, сума окладу очільника представницького органу нині становить 15 520 гривень. Нескладні арифметичні операції показують, що Олександру Гурському в місяць набігатиме приблизно 41 тисяча гривень. На руки в такому разі він отримуватиме приблизно 33 тисячі гривень. До речі, за минулих пів червня голова районної ради заробив 15 472 гривні «чистими». 

Внаслідок реформи з децентралізації районні ради в Україні втратили значну частку своїх повноважень. Нині цей орган більше не розподіляє державні дотації та субвенції по сільських та селищних радах. А внаслідок внесених у 2020 році змін до Бюджетного кодексу України, наповнення районних бюджетів суттєво знизилося – кошти залишаються у громадах.

Втім, напередодні писали, що робота посадовців районної ради досі залишається доволі високооплачуваною, хоча їх утримання – це додаткові видатки із держбюджету.

Читайте також: «Бенефіс Рубльова», - політолог про сесію Луцької райради

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *