Приватизації «Волиньторфу» бути?

image
Оля Коновалова / 02.02.2023 / 0 Коментарів

Майновий комплекс державного підприємства «Волиньторф» таки внесли до Переліку об'єктів малої приватизації, що підлягають приватизації. Відповідний наказ №140 27 січня 2023 р. видав Фонд державного майна України.

І це попри те, що двома тижнями раніше, 11 січня стало відомо, що Уряд ухвалив рішення щодо призупинення приватизації державного підприємства «Волиньторф» та передачу його під управління Міненерго.

Як зазначив у коментарі Insider Media директор ДП «Волиньторф» Іван Киричик, він і сам не розуміє, чому рішення про припинення приватизації і досі не оприлюднене.

«Якщо Урядом було прийняте таке розпорядження, то воно має бути виконане. На сьогодні воно ніде не опубліковане — чи не встигли, чи забули... Я думаю, що раз воно прийняте, то воно має бути виконане, для мене самого це велика несподіванка», - прокоментував Іван Киричик.

Народна депутатка Ірина Констанкевич зауважила, що Фонд держмайна публікує подібний перелік майна щороку.

«Щодо «Волиньторфу» його включали у список щороку починаючи з 2019 р., тобто вже п’ятий рік. Чекаємо офіційного оприлюднення рішення Кабміну, на якому це питання розглядалося 10 січня».

Щоб прояснити ситуацію Ірина Констанкевич повторно скерувала депутатське звернення щодо надання копії вищезгаданого рішення Уряду.

Раніше Іван Киричик повідомляв, що за 2022 рік підприємство заробило 15 млн грн. Ще 70 млн грн. податків «Волиньторф» сплатив до бюджетів різних рівнів. У 2022 на підприємстві виробили 90 тисяч тонн продукції, стільки ж виготовляли й до повномасштабного вторгнення росії в Україну. На підприємстві зараз працюють 312 робітників. Першочергово забезпечують торфобрикетом потреби лікарень та навчальних закладів, які опалюються альтернативним видом палива.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *