Коли запрацють зарядні станції для електромобілів на волинських «Лісовичках»

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Коли запрацють зарядні станції для електромобілів на волинських «Лісовичках»
image
Оля Коновалова / 31.01.2022 / 0 Коментарів

На нещодавно збудованих рекреаційних комплексах «Лісовичок» встановили заправки для електромобілів.

Обладнання вже змонтували у смт Колки Луцького р-ну, поблизу смт Маневичі Камінь-Каширського та недалеко від м. Володимир (с. Житані). Станції облаштовують також на «Лісовичку», що збудовані держпідприємствами «Ратнівське ЛМГ» (с. Лучичі Забродівської ТГ) та «Любомльське ЛГ» (с. Згорани Ковельського р-ну). Лісівники уже впевнилися, що така послуга досить популярна і, відповідно, попит на неї зростатиме – разом із кількістю електрокарів на волинських дорогах. Повідомляють на сайті Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Ідею встановити електрозаправки висловив начальник управління Олександр Кватирко. Крім того, що це екологічно та затребувано серед сучасних водіїв, такі заправки можуть бути дієвим інструментом для додаткового залучення клієнтів і зростання відвідуваності.

Зарядити акумулятор автомобіля справа не швидка, тож водій та пасажири точно захочуть прогулятися територією рекреаційного пункту, випити смачної кави або лісового чаю. Чи й навіть пообідати. Всі ці послуги можна отримати безпосередньо у «Лісовичку».

Як зазначив у коментарі Інсайдер Медіа керівник компанії «KERBIS», яка займається виготовленням та встановленням зарядних станцій для електромобілів Роман Свіржевський – реалізувати цей проєкт вдалось за місяць.

«Ми скрізь говоримо, що дбаємо про екологію, хоча насправді в Україні і навіть у самому Луцьку кількість автомобілів за останні роки дуже зросла. Ще кілька років тому у нас не було на дорогах стільки заторів як зараз. Є люди, які хочуть перейти на електромобілі, але для цього їм треба створити відповідну інфраструктуру. Керівник Волинського обласного управління лісомисливського господарства великий молодець, йде в ногу з часом. Мені дуже приємно, що Волинь готова до таких новацій», - зазначив Роман Свіржевський.

Зарядні станції поки не працюють, адже йде процес введення їх в експлуатацію. Для того, щоб встановити станцію, мають бути підведені комунікації та спеціально обладнана площадка.

Роман Свіржевський каже, що зарядні станції запрацюють через кілька місяців.

Користуватися станцією досить легко. Вона має два типи пристроїв: Type 1 (J1772) та Type 2 (Mennekes), для різних автомобілів.

Щоб отримати доступ до зарядної станції, власнику електрокара необхідно скористатися мобільним додатком АЕ Charging Point.

Після реєстрації будуть доступні такі функції:

  • увімкнення/вимкнення зарядного пристрою;
  • перегляд її статусу зайнята/вільна;
  • можливість зарезервувати конектор;
  • переглянути баланс, поповнити баланс;
  • переглянути кількість спожитої електроенергії.

Зараз екологічний транспорт стає все популярнішим, тож така інфраструктура, створена волинськими лісівниками, – це вже не данина моді й не просто тренд, а необхідність.

 

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *