Корупція на Волинській митниці: підозрюваний вийшов з-під варти

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Корупція на Волинській митниці: підозрюваний вийшов з-під варти
image
Назар Тарадюк / 22.07.2024 / 0 Коментарів

Експрацівнику Служби безпеки України Олександру Громику, якого підозрюють у справі про контрабанду на Волинській митниці, Вищий антикорупційний суд зменшив з 20 до 5 млн грн розмір застави.

Він вийшов з-під варти. НАБУ і САП підозрюють Громика у створенні злочинної організації на Волинській митниці, - інформують у Державній митній службі України.

Про це йдеться в рішенні слідчого судді ВАКС Володимира Воронька від 9 липня. 

Як відомо, антикорупційний суд продовжив арешт Громика, але зменшив йому заставу до 20 млн грн. Пізніше захисник підозрюваного подав клопотання про зменшення розміру застави до 5 млн грн, бо саме стільки готова внести приватна компанія за Громика. Ця фірма вже внесла 5 млн грн на допомогу Збройним силам України в інтересах експрацівника СБУ. 

«Клопотання задовольнити. Змінити застосований до підозрюваного (Громика – ред.) запобіжний захід в частині визначеного альтернативного запобіжного заходу у вигляді застави шляхом зменшення його розміру із 20 млн грн на 5 млн грн, яка може бути внесена як самим підозрюваним, так і іншою фізичною або юридичною особою. Змінити покладений на підозрюваного обов'язок «не відлучатися із міста Києва без дозволу» на обов'язок «не відлучатися із с. Вишнів Ковельського району Волинської області без дозволу», – йдеться в рішенні. 

За Громика вже внесли заставу, і він вийшов зі слідчого ізолятора. Він здав закордонні паспорти і вже носить електронний браслет.

Читайте також: Що чекає на підозрюваних у корупції на Волинській митниці

Гроші експрацівника СБУ заарештували. Пізніше стало відомо, що експрацівнику СБУ продовжили арешт. Фігуранту повернули частину підозри.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *